Castelul Corvinilor, destinație nu doar pentru turiști, ci și pentru producătorii de filme
România ar fi avut toate şansele să fie un enorm platou de filmare, unde să se turneze foarte multe pelicule hollywoodiene! Ar fi avut, spun, pentru că autorităţile nu au ştiut cum să exploateze acest potenţial uriaş al ţării.
De Redactia Observator la 14.08.2019, 16:38România ar fi avut toate şansele să fie un enorm platou de filmare, unde să se turneze foarte multe pelicule hollywoodiene! Ar fi avut, spun, pentru că autorităţile nu au ştiut cum să exploateze acest potenţial uriaş al ţării. Însă au existat şi excepţii! Edilii din Hunedoara au înţeles ce au de făcut. Au un castel, deci pot să-l exploateze. Şi, astfel, Castelul Corvinilor a devenit un adevărat magnet nu doar pentru producătorii de film, dar mai ales pentru turişti. Normal că străinii au vrut să vadă cu ochii lor superbul monument gotic. Continuarea e cât se poate de previzibilă. Bugetul Hunedoarei a crescut spectaculos, spre marea mulţumire a autorităţilor locale.
Castelul Corvinilor este desprins din filme...la propriu. În ultimii zece ani, producători de la Hollywood au fost fascinaţi de farmecul lui, aşa că şi-au mutat platourile de filmare aici.
Nicolas Cage a fost vânătorul de recompense al diavolului, chiar între zidurile impunătoare ale construcţiei cu o istorie de 600 de ani. Şi "The Nun", una dintre cele mai de succes pelicule horror ale ultimilor ani, a fost filmată tot în monumentul gotic.
O oră de filmare la castel costă 3.000 de lei. După ce a apărut pe marile ecrane, castelul a devenit faimos. Doar în 2018, a adus şase milioane de lei la bugetul oraşului, mai mult decât toate taxele şi impozitele localnicilor. Anul acesta sunt aşteptaţi jumătate de milion de turişti.
Şi la Dragoslavele, în judeţul Argeş, localnicii s-au trezit cu americanii în sat. Oamenii îşi amintesc cu drag de zilele în care Tom Berenger şi Kevin Costner au mutat America secolului 19 la ei în localitate. Autorităţile nu au profitat, însă de eveniment, ca să promoveze zona.
Oraşe care au ajuns pe lista celor mai râvnite destinaţii turistice după ce au apărut în filme sunt peste tot în lume. Cetatea medievală din Dubrovnik, care a găzduit tronul de fier din Game of Thrones, nu mai face faţă numărului de vizitatori, iar insula Phi Phi, din Thailanda, celebră datorită lui Leonardo diCaprio, a fost închisă publicului până în 2021. Autorităţile au luat decizia pentru că paradisul tropical risca să fie distrus de turişti. În schimb, în Noua Zeelandă, satul hobbiţilor din "Lord of the Rings" s-a transformat într-un oraş cu locuri de cazare, restaurante şi tururi ghidate.