Castelul Corvinilor, asaltat de turiști în minivacanța de Sfânta Maria
Minivacanţa de Sfânta Maria a adus un număr-record de turişti la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Au venit acolo oameni din toate colţurile lumii, atraşi de măreţia monumentului gotic, dar şi de legendele care i-au adus faima.
De Redactia Observator la 19.08.2019, 17:14Minivacanţa de Sfânta Maria a adus un număr-record de turişti la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Au venit acolo oameni din toate colţurile lumii, atraşi de măreţia monumentului gotic, dar şi de legendele care i-au adus faima. Astfel, într-o singură zi, în jur de cinci mii de turişti au trecut porţile castelului.
Aflat în oraşul Hunedoara, Castelul Corvinilor te poartă cu secole în urmă. Între zidurile din piatră de râu şi calcar s-a strâns un şir nesfârşit de poveşti şi legende, care ne invită parcă să desluşim misterele cetăţii medievale.
Construit de Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea, castelul este este unul dintre cele mai vizitate monumente istorice din România.
Turiştii din toate colţurile lumii sunt atraşi nu doar de arhitectura impunătoare, ci şi de istoria care leagă cetatea de Vlad Ţepeş.
Se spune că aici ar fi fost întemniţat domnitorul şapte ani, timp în care i-ar fi îngrozit pe paznici prin cruzimea sa.
Turiştii nu pleacă doar cu amintiri de neuitat, ci şi cu produse tradiţionale - dulceţuri şi siropuri de casă, brânză făcută în gospodăriile de la munte, dar şi veşminte lucrate manuale. Toate cumpărate de la producători locali, care au standuri în curtea castelului.
În cele patru zile de vacantă au fost aproape 20.000 de turişti, iar încasările au depăşit 400 de mii de lei, mai mult decât într-o întreagă lună din sezonul rece.
Sorin Tincu, director Castelul Corvinilor: Ne bucură acest interes din ce în ce mia ridicat pentru Hundoara şi Castelul Corvinilor. Avem americani, italieni, spanioli, francezi, maghiari, dar şi foarte mulşi români.
Pentru 30 de lei, turiştii pot face un tur al castelului, care durează în jur de o oră.