Cea mai mare competiţie de robotică din Europa are loc în Capitală
Concursul a atras un număr record de participanţi, peste cinci sute, din şaisprezece ţări. România e şi ea bine reprezentată.
De Redactia Observator la 04.11.2018, 11:52Concursul a atras un număr record de participanţi, peste cinci sute, din şaisprezece ţări. România e şi ea bine reprezentată.
De la roboţi umanoizi la roboţi ce se întrec pe circuite asemănătoare celor din Formula 1. Găseşti de toate la concursul internațional dedicat iubitorilor de robotică, ajuns deja la a unsprezecea ediţie. Probele sunt pe măsură.
Andrei Răpciugă, vicepreşedinte Liga Studenţilor Electronişti: De la Mega Sumo la Mini Sumo, până la roboţii umanoizi, până la.Freestyle care pune în vedere foarte bine creativitatea constructorilor lor.
Proiectele îndrăzneţe sunt pe placul celor de la Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, care au pregătit un premiu special.
Ştefan Tudor, coordonator proiecte pentru tineri: Ca în fiecare an, dorim să susţinem procesele tehnologice şi dezvoltarea tehnologică în ţară şi în acest context şi în afară prin oferirea unui premiu de 500 de euro câştigătorului la secţiunea Freestyle. Este un câştigător pe partea de inovaţie.
Originalitate, creativitate, tehnologie nouă. Au fost ingredientele proiectului câştigător, o brăţară capabilă să recunoască şapte gesturi. A fost dezvoltată în patru luni de o echipă de studenţi şi de absolvenţi de la Electronică şi Automatică ils.
Aplicabilitatea brăţării este mare, de la domeniul medical la realitatea augmentată.
Ana Neacşu, asistent în cercetare: Pe de altă parte poate fi folosită şi în domeniul militar, întrucât poate un soldat care este trimis în misiune poate transmite mesaje într-o manieră destul de subtilă întrucât brăţara poate fi ascunsă uşor pe sub haine.
Tinerii doresc să îşi dezvolte proiectul pentru a-l face să recunoască mai multe gesturi, ba chiar să transforme limbajul semnelor într-o traducere pe bază de voce.