Ciobanii din Gorj livrează acasă mâncăruri preparate la stână
Dacă mai era vreo îndoială că românul nu este inventiv sau că nu se adaptează la orice situaţie, mai vine o dovadă din Gorj. Ciobanii de acolo s-au adaptat imediat pieţei virtuale.
De Redactia Observator la 30.03.2020, 15:21Dacă mai era vreo îndoială că românul nu este inventiv sau că nu se adaptează la orice situaţie, mai vine o dovadă din Gorj. Ciobanii de acolo s-au adaptat imediat pieţei virtuale.
Oamenii, harnici cum îi ştiţi, muncesc de zor în stâne, apoi se laudă cu marfa lor pe internet. E clar că nu puţini sunt cei care pot rezista la tocan de oaie, pastramă sau bulz, aşa că nici comenzile nu întârzie să apară.
Eu doar când aud asta, parcă şi văd masa întinsă. Oricum, gurmanzii nu trebuie să aştepte prea mult.
Cu un click, clienţii dau semnalul la stână şi bunătăţile ajung la uşa lor în cel mai scurt timp. În acest fel, câştigă toată lumea.
Producătorii români nu rămân cu marfa nevândută, iar pofticioşii nu sunt nevoiţi să iasă din case pentru a pune pe masă produse 100% naturale.
Echipaţi corespunzător, ciobanii coc mămăliguţa la foc iute şi prepară un tocan de-ţi lasă gura apă. La final, mâncarea nu va ajunge în farfuriile lor, ci ale clienţilor care o comandă pe Internet.
Este soluţia de criză pe care au găsit-o într-o perioadă în care oamenii nu ar trebui să iasă din case, iar afacerea trebuie să meargă înainte.
Şi tocanul, şi bulzul sunt preparate la stâna din Gorj după reţetele tradiţionale şi ţin cont de toate secretele moştenite din moşi strămoşi. De altfel, ciobanii de aici se ocupă cu creşterea oilor de generaţii întregi.Producătorii livrează în judeţ produse 100% naturale: pastramă, tocan de oaie, telemea, cârnaţi de porc sau slănină de casă.
Mărioara Babu – ciobăniţă: Aveam turişti care veneau din Bucureşti sau chiar şi de mai departe să mănânce tocan de oaie, un bulz, să ia brânză de la sursă, de la Stâna Ştefanu. Acum situaţia este cea care este şi nu ne mai putem bucura de acest privilegiu.
O porţie de tocan sau bulz comandate pe Internet costă 15 lei. Şi chiar dacă nu au parte de peisajul obişnuit din apropierea Transalpinei, clienţii se pot bucra de gust şi de faptul că ajută o afacere să supravieţuiască într-o perioadă dificilă pentru toţi.