Observator pentru #Colectiv. Tragedia din urmă cu un an a închis cluburile. Legea, nu! Localuri redeschise fără aviz ISU
După #Colectiv, localurile în care se distrează tinerii seară de seară au ţinut doliu. O vreme! Unele din respect, altele. de nevoie. Şi-au închis uşile ca să intre în legalitate sau ca să evite controalele până trece furtuna.
De Redactia Observator la 29.10.2016, 12:30- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
După #Colectiv, localurile în care se distrează tinerii seară de seară au ţinut doliu. O vreme! Unele din respect, altele. de nevoie. Şi-au închis uşile ca să intre în legalitate sau ca să evite controalele până trece furtuna.
Observator pentru #Colectiv. După un an, mulţi patroni au redeschis tot fără avize ISU. Pe propria răspundere. Legea e încă foarte permisivă. Inspectorii fac în continuare controale şi consiliere.
Observator pentru #Colectiv. Dar Centrul Vechi al Bucureştiului - şi nu numai, pentru că nu e singurul cu clădiri vechi din ţară - rămâne o zonă dificilă pentru stingerea incendiilor. Iar tinerii care îşi petrec nopţile acolo încă nu sunt în siguranţă.
Observator pentru #Colectiv. "La momentul respectiv, după Colectiv, a apărut o conştientizare a faptului că nu sunt îndeplinite elemente legate de această cerinţă esenţială, securitatea la incendiu. O parte din aceştia au oprit în mod voluntar funcţionarea şi au făcut o actualizare a acestor condiţii pe zona de incendii, alţii au fost închişi la momentul respectiv", a declarat generalul de brigadă Ovidiu Vasilică, inspector general IGSU.
Observator pentru #Colectiv. Controalele celor de la IGSU, după incendiul de la Colectiv, au închis 103 localuri din Bucureşti şi din ţară, deoarece încălcau grav cerinţele de securitate la incendiu.
Observator pentru #Colectiv. "După momentul Colectiv, mulţi au devenit mai responsabili, mai conştienţi şi am avut o creştere cu 50% a solicitărilor de autorizaţii sau avize pentru securitatea la incendiu. În centrul vechi s-au făcut controale şi se fac controale de o manieră regulată", a precizat Ovidiu Vasilică.
Observator pentru #Colectiv. "Cei de la ISU nu stăteau chiar degeaba! Ei mergeau pe partea de prevenţie. Să nu ai cum să iei foc! Până când să treacă la treaba cu ieşiri de urgenţă, alea erau obligatorii şi le avea toată lumea! Cei care nu le aveau, n-au mai deschis după", spune un reprezentant al unui club din Centrul Vechi.
Observator pentru #Colectiv. În ultimul an, inspectorii au făcut peste 15.000 de controale în ţară. Au dat peste 11.000 de amenzi care au depăşit 50 de milioane de lei. Cele mai multe cluburi au fost închise în judeţele Teleorman şi Giurgiu. Alţi mai bine de 300 de proprietari au preferat să tragă obloanele singuri.