Competiţie de viteză în coastă, în Dolj. Evenimentul a marcat 116 ani de la primul raliu organizat în ţara noastră
Cu motoarele turate şi adrenalina la cotă maximă, zeci de concurenţi au participat la o competiţie de viteză în coastă, în judeţul Dolj.
De Redactia Observator la 07.09.2020, 12:34- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- Nici femeile nu s-au lăsat mai prejos şi şi-au împins limitele până la maximum.
- Astfel de evenimente sunt o oportuniate pentru testarea limitelor într-un cadru organizat.
Evenimentul a marcat şi o sărbătoare pentru iubitorii sportului: 116 ani de la primul raliu organizat în ţara noastră.
A fost a treia ediţie a întrecerii de viteză în coastă organizată în Bulzeşti. Traseul este excelent pentru piloţii mai puţin experimentaţi, iar cei cu renume au venit să îşi susţină prietenii.
Valentin Popa, pilot campion: Am concurat în campionatul naţional de raliuri, am venit să susţin câţiva tineri piloţi din Argeş, din Piteşti şi Mioveni. Este un traseu foarte ok pentru început, pentru debutanţi.
Astfel de evenimente sunt o oportuniate pentru testarea limitelor într-un cadru organizat. Nici femeile nu s-au lăsat mai prejos şi şi-au împins limitele până la maximum.
Silvia Salahoru, concurentă: Deocamdată, nu avem la grupa feminină decât două fete, eu şi încă o colegă, o coparticipantă şi suntem să ne distrăm.
Deşi micile accidentări sau evenimentele nedorite sunt nelipsite din orice competiţie sportivă, cuvântul de ordine al zilei a fost totuşi siguranţa.
Cu 30 de kilometri pe oră se întreceau în urmă cu mai bine de un veac concurenţii primului raliu organizat în ţara noastră. Astăzi, la competiţiile sportive de acest gen se înregistrează performanţe extraordinare.
Eugenia Niţă, director ACR Dolj: Ei au adrenalină suficientă, nu sunt temători, dar noi am avut grijă să îi ponderăm. Aţi văzut că avem multe şicane pe traseu. Şicanele de ce se pun? Tocmai pentru a-i determina să meargă mai încet.
Dintre spectatori, cei mai încântaţi au fost copii.
La competiţia de la la Bulzeşti, 72 de concurenţi din toată ţara s-au aliniat la punctul de start şi au turat motoarele pe traseul de 2 kilometri şi jumătate.