Copiii de azi, vloggerii de mâine. La modă pentru copiii digitali sunt astăzi blogurile, vlogurile sau instadaily-urile
Şotronul sau fotbalul din faţa blocului se joacă acum pe tabletă. Iar fotografiile alb-negru în care părinţii noştri nu schiţau niciun zâmbet s-au transformat în clipuri colorate pe canelele de pe Youtube. La modă pentru copiii digitali sunt astăzi blogurile, vlogurile sau instadaily-urile. Iar milenienii se pricep foarte bine la asta.
De Redactia Observator la 23.07.2017, 00:07Şotronul sau fotbalul din faţa blocului se joacă acum pe tabletă. Iar fotografiile alb-negru în care părinţii noştri nu schiţau niciun zâmbet s-au transformat în clipuri colorate pe canelele de pe Youtube. La modă pentru copiii digitali sunt astăzi blogurile, vlogurile sau instadaily-urile. Iar milenienii se pricep foarte bine la asta.
Toţi copii vloggeri sunt deschişi şi iubesc să fie în faţa camerei.
"Am început sa descopăr youtuberi şi cand l-am descoperit pe Selly, care s-a apucat de youtube de la 11 ani, si eu având 11 ani şi îmi plăcea să fiu filmată şi să vorbesc, am zis că vreau şi eu să mă apuc", povesteşte Dilinca.
Cele mai populare postări ale fetei depăşesc 300 de mii de vizualizări. Întregul canal are peste 77 de mii de abonaţi şi 5 milioane de vizualizări. Secretul succesului este foarte simplu:
"Să fii natural la cameră, sa fii deschis cu cei care te intreaba, să nu te prefaci", spune tânăra.
Aşa şi-a ales şi cariera: va fi youtuber. Public are, şi este. în creştere. Alex stă câteva ore în fiecare zi pe net, cât îl lasă părinţii.
"Urmaresc un vlogger care face challege-uri care face si jocuri", spune Alex.
Cei din spatele jocurilor pe care le joacă Alex pot fi chiar copiii de vârsta lui.
Andreea este unul dintre ei. De la 10 ani este pasionată de jocuri si a vrut să învețe să le facă singură. Acum este trainer junior la Politehnică.
Ei sunt generația nativilor digitali. Sau milenienii. O generaţie venită parcă din viitor dacă ne uităm la ce se întâmplă în multe şcoli de la noi.
Profesorii sunt depăşiţi de viteza tehnologiei şi de manualele digitale, avem calculatoare în clase, dar nu avem internet.
Şi asta în vremuri în care lumea virtuală este deja cu mult în faţa celei reale.