Antena LIVE

Curs valutar

Coronavirusul distruge afacerile. Turismul se prăbuşeşte primul

Coronavirusul distruge afacerile. Turismul se prăbuşeşte primul, pentru că sute de mii de oameni îşi anulează vacanţele, odată ce graniţele se închid iar avioanele rămân la sol. Scenariile pentru restaurante, baruri şi cafenele, hoteluri şi transportul aerian sunt negre.

De la 18.03.2020, 12:22
WhatsApp
Vezi și:

Coronavirusul distruge afacerile. Turismul se prăbuşeşte primul, pentru că sute de mii de oameni îşi anulează vacanţele, odată ce graniţele se închid iar avioanele rămân la sol. Scenariile pentru restaurante, baruri şi cafenele, hoteluri şi transportul aerian sunt negre.

Mulţi patroni au pus deja lacătul pe uşă trimitandu-si angajaţii în şomaj tehnic, încă înainte de a fi anunţate noile restricţii. 

Capitala este pustie. Forfota cu care eram obişnuiţi în Piaţa Unirii sau la Universitate nu mai există. Ambuteiajele, aglomeraţia şi nervii întinşi la maximum sunt deocamdată amintiri.

Iar Centrul Vechi e locul unde criza prin care trecem e mai evidentă ca nicăieri. Străduţele cândva pline sunt complet părăsite.

Și restaurantele, barurile și cafenelele din centrul Brașovului au început să se închidă. 80% din cele 120 de localuri au lacăt pe uşă.

Oana Coantă - manager restaurant: E aşa, uşor trist, fiindcă au făcut investiţii - oamenii au fost angajaţi înainte, unii n-au nicio soluţie. Estimarea este că vom sta închişi o lună, două.

Şi turismul este în comă. În staţiunile de pe Valea Prahovei, peisajul este dezolant. Străzi goale, hoteluri închise şi recepţii unde nu mai sună nimeni. Degeaba mai e zăpadă pe pârtii, turiştii nu mai vin.

Cel mai negru scenariu pentru industria Horeca estimează pierderi de 2,4 miliarde de euro şi concedierea a 320.000 de angajaţi.

Anita Panait, director executiv patronatul Horeca: Toată industria este afectată. suntem într-un declin continuu şi constant. Deja de mai bine de o săptămână, vânzările au scăzut cu 80%.

Coronavirusul pune în pericol şi afacerile micilor producători de produse tradiţionale româneşti.

Călin Matieş, preşedintele Federaţiei Române a producătorilor de produse tradiţionale: E foarte greu, deja sunt sincope în aprovizionarea cu făină, cu drojdie, noi nu am reuşit să capitalizăm, noi încă încercăm să dezvoltăm afacerile, o criză aşa fără clienţi e mai grea ca în 2007

Nici învăţământul privat nu scapă de criza coronavirusului. 500 şcoli şi grădiniţe s-ar putea închide, dar statul va acorda sprijin pentru a ajuta companiile să supravieţuiască în această perioadă.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

social observator06 coronavirus afaceri turism covid-19
Întrebarea zilei
Sunteţi pregătiţi cu un kit minim şi bani cash în cazul unei pene de curent?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și