Zeci de accidente mortale din cauza neatenţiei. Cu telefonul la ureche, pietonii îşi pun viaţa în pericol
Cu telefonul la ureche, pietonii îşi pun viaţa în pericol. Pe treceri de pietoni sau departe de ele, mulţi români traversează fără să fie atenţi, pentru că au căşti în urechi, scriu mesaje sau vorbesc cu prietenii pe reţelele de socializare.
De Redactia Observator la 15.05.2018, 22:28- Ce vor românii de la România? Fii parte a campaniei Observator. Spune-ne ce vrei TU de la România printr-un video de 30 de secunde
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Un fost comandant NATO prezice cum se va încheia războiul din Ucraina sub conducerea lui Trump: "Nu e chiar cel mai rău scenariu din lume"
Cu telefonul la ureche, pietonii îşi pun viaţa în pericol. Pe treceri de pietoni sau departe de ele, mulţi români traversează fără să fie atenţi, pentru că au căşti în urechi, scriu mesaje sau vorbesc cu prietenii pe reţelele de socializare. Neatenţia şi indisciplina îi aduc de multe ori pe şoferi în situaţii limită şi nu mai pot evita impactul. În oraşele mari, zeci de oameni îşi pierd astfel viaţa în fiecare an.
Bucureşti, ora prânzului, unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Capitalã . Un adolescent traverseazã strada vorbind la telefon, pe culoarea roşie a semaforului.
Un alt tânăr îşi numără banii pe bicicletă în aceeaşi intersecţie aglomerată. Când ridică privirea realizează că se află în mijlocul haosului. Şoferii îl claxonează şi abia în final, biciclistul se retrage dintre maşini doar pentru a mai face o încercare.
Fie că vorbesc la telefon, ascultă muzică sau intră pe reţelele de socializare, absorbiţi de tehnologie, pietonii nu se mai uită când, şi pe unde merg. Iar numărul accidentelor este îngrijorător.
Numai în Bucureşti, anul trecut s-au înregistrat 470 de accidente grave, 133 dintre ele provocate de pietonii care au traversat prin loc nepermis. Tot ei au fost de vină şi în alte 32 de situaţii pentru că s-au deplasat pe şosea în loc să meargă pe trotuar. În total, în ambele cazuri, au murit 84 de oameni.
În urmă cu trei zile, o femeie a fost mutilată de tramvai, tot în Capitală. Vatmanul a povestit că vorbea la telefon când a ajuns pe şine.
Keren Rosner - psiholog:
Presiunea timpului ne face să exploatăm orice secundă pe care o avem, avem senzaţia că putem câştiga timp dacă facem mai multe lucruri în acelaşi timp.
Cele mai multe astfel de accidente au loc în oraşe, însă, lipsa de atenţie a pietonilor este principala cauză a incidentelor din trafic în întreaga ţară.
Georgian Drăgan - purtător de cuvânt IGPR:
Folosind telefonul mobil, nu sunt atenţi la stradă, nu sunt atenţi dacă e culoarea verde sau roşie la semafor, traversează şi de multe ori sunt accidentaţi.
Îmagini şocante ale victimelor tehnologiei au fost surprinse şi în alte ţări. O femeie din India şi-a scăpat copilul din braţe în timp ce îşi făcea un selfie pe o scară rulantă din mall. Fetiţa nu a supravieţuit.