Cum vrea o asociație din București să ne scape de pungile de plastic: "E un semn de alarmă pe care noi vrem să-l tragem"
Punga cu pungi se transformă în artă. O asociaţie din Bucureşti vrea să ne convingă să renunţăm la pungile de plastic şi să le înlocuim cu sacoşe de pânză. Sunt mai multe centre în marile oraşe unde ne putem dona achiziţiile strânse în ani de zile. Când se vor strânge un milion de pungi o casă din centrul Capitalei va lua forma unei instalaţii artistice.
De Redactia Observator la 13.08.2022, 20:57În fiecare casă există probabil o pungă cu pungi. Chiar dacă tot mai mulţi români folosesc sacoşele de pânză sau coşurile, după o vizită la piaţă tot se întorc acasă cu câteva pungi.
O asociaţie din Bucureşti şi-a propus să-i convingă pe români să renunţe punga cu pungi. Aşa că le colectează în mai multe puncte din diferite orașe mari. Unul dintre ele este pe strada I.L. Caragiale numărul 32 în centrul Capitalei.
Ioan Maxim, iniţiator proiect: O să fim, timp de patru weekenduri, începând de astăzi şi pe Calea Victoriei, în cadrul proiectului Străzi deschise unde o să avem nişte pungi supradimensionate unde oamenii pot dona pungile lor de plastic, suntem şi la mare, la Eforie, şi o să fim şi în alte puncte în luna august şi septembrie şi în alte oraşe. Încercăm să mergem la Braşov şi la Cluj. E un semn de alarmă pe care noi vrem să-l tragem despre consumul de plastic. Pe planetă se consumă 10 milioane de pungi de plastic pe minut. E un număr enorm care poluează, plasticul se degradează foarte, foarte greu în timp
La finalul proiectului, pungile strânse de la mii de români se vor transforma într o instalaţie artistică
Anca Drăgoi, iniţaitor proiect: Scopul final este să colectăm un milion de pungi pe care să le transformăm într-o operă de artă, într-o instalaţie de artă cu care, în luna octombrie, o să tapetăm efectiv interiorul şi exteriorul acestei clădiri. Le însăilăm, la tăiem, le punem împreună în aşa fel încât ele să constituie o operă de artă deschisă publicului larg.
Campania a fost inspirată din proiectul-manifest al unui artist spaniol care a "reciclat" pungile în opere de artă.