De 65 de ani, fabrica din orașul Reghin pune viori, dar şi chitare în mâinile marilor maeştri ai lumii
A trecut testul timpului şi continuă să ducă numele României pe cele mai mari scene ale lumii! Vorbim despre. fabrica de instrumente muzicale din Reghin, supranumit, pe bună dreptate, "Oraşul viorilor". De mai bine de 65 de ani, fabrica pune viori, dar şi chitare în mâinile marilor maeştri ai lumii.
De Redactia Observator la 13.01.2017, 14:46A trecut testul timpului şi continuă să ducă numele României pe cele mai mari scene ale lumii! Vorbim despre fabrica de instrumente muzicale din Reghin, supranumit, pe bună dreptate, "Oraşul viorilor". De mai bine de 65 de ani, fabrica pune viori, dar şi chitare în mâinile marilor maeştri ai lumii.
Se spune că indiferent dacă au fost lucrate de acelaşi maestru, sonoritatea viorilor este diferită de la un model la altul. Diferenţa o poate face pasiunea cu care artistul plimbă arcuşul pe coarde.
Zeci de mii de instrumente muzicale ies an de an pe poarta fabricii din Reghin, cea mai mare din toată Europa.
În România, nu există muzician care să nu fi învățat primele acorduri pe un instrument creat de lutierii de la Reghin. Multe dintre viorile româneşti ajung şi pe marile scene ale lumii.
Se lucrează numai cu lemn de calitate, iar procesul de fabricație al unui instrument poate dura mai bine de cinci ani.
Compania românească, înfiinţată acum 65 de ani, exportă produse pe toate continentele.