De ce avem pofta de dulce
Cercetătorii britanici susţin că nu şi au oferit chiar o explicaţie ştiinţifică. În opinia lor, "pofta de dulce" este declanşată de creier care vrea să semnalizeze astfel că are nevoie de nişte glucoză, fără de care nu mai poate funcţiona optim. Specialiştii din România avertizează, însă, că "pofta de dulce" poate însemna, uneori, doar o dovadă de deshidratare.
De Redactia Observator la 16.12.2014, 20:30Cercetătorii britanici susţin că nu şi au oferit chiar o explicaţie ştiinţifică. În opinia lor, "pofta de dulce" este declanşată de creier care vrea să semnalizeze astfel că are nevoie de nişte glucoză, fără de care nu mai poate funcţiona optim. Specialiştii din România avertizează, însă, că "pofta de dulce" poate însemna, uneori, doar o dovadă de deshidratare.
Însă nu ficatul este de vină pentru pofta de dulce. Practic, nu are nicio legătură cu dorinţa de a mânca ceva bun de câteva ori pe zi. Nevoia de dulce este o nevoie fiziologică, avem nevoie să avem nevoie de dulce, pentru că glucoză, reprezintă principalul carburant al creierului.
Românii - mai ales cei care ţin la siluetă - ştiu că nu e cazul să abuzeze. Gustul dulce, practic ne ajută să obţinem o plăcere imediată. Au fost găsite corelaţi între nivelul glicemiei şi creşterea serotonimei. Practic sunt foarte multe persoane care folosesc dulcele şi anumite dulciuri rafinate pentru a avea o plăcere rapidă, o satisfacţie rapidă.
De multe ori, practic noi putem să interpretăm gresit semnalele trimise de organism, astfel încât, atunci când ne-ar ajuta mult mai mult să bem lichide, şi în felul asta, am observa că pofta de dulce scade.