DECIZIE ŞOC luată într-un spital din România: "De luni încetăm activitatea"
Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara ar putea să îşi restricţioneze semnificativ activitatea de luni, în plină epidemie de rujeolă, pentru că nu mai are bani, au declarat joi, reprezentanţii unităţii medicale.
De Redactia Observator la 30.03.2017, 12:18- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara ar putea să îşi restricţioneze semnificativ activitatea de luni, în plină epidemie de rujeolă, pentru că nu mai are bani, au declarat joi, reprezentanţii unităţii medicale.
"Da, de luni încetăm activitatea. Astăzi merge directorul medical din nou la Casa de Sănătate, să mai negocieze, pentru că valoarea de contract este foarte mică şi nu putem acoperi cheltuielile. Managerul nostru nu vrea să semneze contractul, vrea să se întocmească comisia de mediere de la Bucureşti, ca să poată să ne dea suplimentar fonduri", a declarat joi, dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara.
Evidenţele spitalului arată că în primele două luni ale anului au fost înregistrate 1.809 (în valoare de 4,14 milioane de lei) cazuri acute realizate, în timp ce a fost decontată contravaloarea doar pentru 1.405 cazuri contractate (în valoare de 3,2 milioane de lei), rămânând nedecontate 404 cazuri, în valoare de peste 900 de mii de lei.
Potrivit reprezentantului unităţii medicale, situaţia este cu atât mai delicată, cu cât suntem în plină epidemie de rujeolă, cu multe internări. În condiţiile în care de luni se va închide spitalul, vor rămâne internaţi doar cei care sunt acum pe saloane.
Contractul spitalului cu Casa Judeţeană de Sănătate este format din decontare servicii medicale în spitalizare continuă cazuri acute, decontare servicii medicale în spitalizare continuă cazuri pacienţi cronici, decontare pacienţi în spitalizare de zi, decontare servicii medicale în ambulatoriu şi programe naţionale de sănătate.
"Problema noastră este strict legată de decontarea pacienţilor internaţi în spitalizare continuă tip acuţi, adică acei pacienţi care au o boală acută şi care nu pot fi planificaţi, puşi pe liste de aşteptare sau îndrumaţi în alte unităţi sanitare, pentru că nu mai există în vestul ţării alt spital de acest profil. Toate secţiile/compartimentele de boli infecţioase din judeţele învecinate - practic din toată ţara - vin spre internare în spitalul nostru şi evident că sunt forme severe, supra-acute de boală cu insuficienţe de organ, care consumă enorm din bugetul spitalului nostru", detaliază dr. Voichiţa Lăzureanu, managerul spitalului.
Sursa: Agerpres