Antena Meniu Search
x

Creşte BILANŢUL FATAL al epidemiei de RUJEOLĂ. O fetiţă de un an şi nouă luni s-a stins din viaţă într-un spital din Oradea

O fetiţă de numai un an şi nouă luni, nevaccinată, a murit în urma complicaţiilor provocate de rujeolă, la un spital din Oradea, după ce fusese transferată aici în stare gravă, din judeţul Satu Mare.

O fetiţă de numai un an şi nouă luni, nevaccinată, a murit în urma complicaţiilor provocate de rujeolă, la un spital din Oradea, după ce fusese transferată aici în stare gravă, din judeţul Satu Mare.

Este al 7-lea deces al unui copil cauzat în acest an de complicaţiile rujeolei, înregistrat la Spitalul Municipal din Oradea. Copilul fusese adus la Oradea cu câteva ore înainte, în stare extrem de gravă, cu insuficienţă respiratorie severă şi în stare de şoc, medicii specialişti nemaiputând face nimic pentru a-i salva viaţa.

"Fetiţa de un an şi nouă luni a fost adusă din judeţul Satu Mare, la solicitarea colegilor noştri de acolo, după ce iniţial au cerut transferarea ei la Cluj-Napoca, unde însă nu a putut fi primită. Era în stare extrem de gravă, în şoc, fiind internată direct la Terapie Intensivă, într-un izolator, şi din păcate a murit după câteva ore", a declarat pentru ebihoreanul.ro medicul Florin Maghiar, directorul medical al Spitalului Municipal din Oradea. 

Fetiţa de 1 an şi 9 luni provenea dintr-o localitate rurală din judeţul Satu Mare, dintr-o comunitate defavorizată, de romi, şi mai avea alţi 14 fraţi, dintre care 8 au fost spitalizaţi la finalul lunii februarie, în Spitalul Judeţean din municipiul Satu Mare, pentru rujeolă, toţi fiind nevaccinaţi. 

Din luna decembrie a anului trecut până în prezent, în România s-au îmbolnăvit de rujeolă peste 3.000 de persoane, din care au decedat 17, toţi copii nevaccinaţi. Cele mai multe decese au fost înregistrate în vestul ţării, în judeţele Cluj şi Arad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Creşte BILANŢUL FATAL al epidemiei de RUJEOLĂ. O fetiţă de un an şi nouă luni s-a stins din viaţă într-un spital din Oradea