Diferenţa dintre hotel, hostel şi motel. Ce trebuie să ştii când îţi rezervi cazarea
Milioane de români se pregătesc intens pentru vacanţa de vară, iar mulţi dintre ei încă se gândesc dacă să-şi rezerve cazarea la hotel, hostel sau motel, indiferent că vorbim de un concediu la mare, la munte sau peste hotare.
De Redactia Observator la 07.06.2023, 12:04- Milioane de români se pregătesc intens pentru a se bucura de vacanţa de vară.
Una dintre cele mai mari dileme pentru românii care se pregătesc să plece în concediu este unde să-şi rezerve cazarea. Cei mai mulţi dintre români preferă, evident, un concediu petrecut la hotel, dar există şi români care, din anumite motive, preferă un concediu petrecut la motel sau într-un hostel.
Diferenţele dintre un hotel, un hostel şi un motel nu sunt foarte mari, însă ele pot conta decisiv în reuşita unei vacanţe, mai ales dacă vorbim despre un concediu de lungă durată.
Care e diferenţa dintre hotel, hostel şi motel
Tehnic vorbind, diferenţa dintre un hotel şi un motel este una care ţine strict de mobilitate. De altfel, am putea spune că m-ul de la motel arată că acesta este, de fapt, un hotel amplasat în apropierea unei şosele intens circulate şi care asigură o mai mare mobilitate. În plus, poate exista şi o diferenţă în ceea ce priveşte dimensiunile, motelul ajungând rareori la dimensiunile unui hotel.
De altfel, inclusiv Dicţionarul Explicativ al Limbii Române arată că motelul este, de fapt, "o unitate hotelieră de dimensiune mică sau (cel mult) medie".
Pe de altă parte, diferenţa dintre un hotel şi un hostel ţine mai mult de interrelaţionare. Hostelul este văzut drept o variantă mai ieftină a hotelului, dar care facilitează relaţionarea cu alte persoane, existând camere cu mai multe paturi şi toalete şi bucătării comune.
Ce este o pensiune
Pensiunea oferă, de cele mai multe ori, o notă personală vacanţei. Asta pentru că vorbim în general de o vacanţă petrecută într-o casă particulară, unde turiştii pot primi contra cost, evident, cazare şi/ sau masă.
Gazdele încearcă să-şi adapteze pensiunea specificului local, dar şi să ofere soluţii moderne turiştilor, mai ales că trăim într-o perioadă în care oamenii au devenit aproape dependenţi de televizoare şi gadget-uri.
Ce tip de cazare să alegi când pleci într-o vacanţă
Specialiştii recomandă ca, înainte de a planifica o vacanţă, să punem pe o foaie tot ceea ce ne dorim să obţinem de la vacanţa respectivă. Apoi, când planificăm vacanţa, să încercăm să bifăm cât mai multe dintre obiectivele respective în limita bugetului avut la dispoziţie.
Pentru momente de linişte obţinute la un preţ rezonabil se recomandă cazarea la o pensiune. Pentru distracţie se recomandă cazarea la un hotel. Pentru un buget redus şi dorinţa de a cunoaşte alţi oameni se recomandă cazarea la un hostel. Pentru cineva care caută să aibă cartierul general într-un anumit loc, dar în acelaşi timp vrea să ajungă în mai multe locaţii se recomandă cazarea la un motel.