Antena Meniu Search
x

Cele mai bune plaje unde să-ţi petreci vacanţa în 2023. Grecia este pe locul 2 în clasamentul "Blue Flag"

Aproape că a venit vara şi sezonul vacanţelor la malul mării bate la uşă. Mulţi turişti sunt în căutare de preţuri atractive pentru un sejur de vis, dar asta nu înseamnă că nu se uită şi la condiţiile din staţiuni. Cele mai bune plaje sunt la mare căutare, iar distincţia "Blue Flag" este un criteriu demn de luat în calcul. Clasamentul actualizat a fost publicat şi pe locul 2 este, din nou, Grecia, destinaţia îndrăgită de mulţi români şi turişti de pretutindeni. 

de Redactia Observator

la 20.05.2023, 17:33

Cele mai bune plaje unde să-ţi petreci vacanţa în 2023. Plajă din Grecia
Cele mai bune plaje unde să-ţi petreci vacanţa în 2023 - Shutterstock

Plajă, soare, relaxare la malul mării şi sentimentul de evadare într-un colţ de Paradis. Asta caută mulţi turişti când îşi rezervă concediul pentru vara anului 2023. Dar chiar dacă dorul de ducă i-ar face pe majoritatea oamenilor să urce direct în maşină sau în avion, asta nu înseamnă că nu-şi pregătesc atent sejurul. Sunt numeroşi factori de luat în calcul: cel mai avantajos preţ, condiţii de cazare bune, zone de agrement sau o calitate superioară a apelor. Iar distincţia "Blue Flag", acordată anual celor mai bune plaje din lume, reprezintă un criteriu de încredere în funcţie de care tot mai mulţi oameni se ghidează în alegerea destinaţiei de vacanţă.

Cele mai bune plaje din Grecia

Anul acesta, la fel ca în 2022, Grecia s-a clasat pe locul 2 în top, cu peste 600 de plaje, 18 porturi de agrement și 6 bărci turistice care au obținut distincția "Blue Flag". Potrivit Keep Talking Greece, statul elen a făcut parte dintr-o selecție de 52 de țări. Regiunea din Grecia cu cele mai multe plaje "Blue Flag", 94 la număr, este Halkidiki, iar în Attica turiştii au la dispoziţie 18 astfel de plaje unde se pot relaxa în condiţii premium.

Conform Societăţii Elene pentru Protecția Naturii, care gestionează acordarea distincţiei "Blue Flag" în această ţară, plajele din Grecia reprezintă 15% din totalul celor premiate. În total, Comitetul Internațional a premiat în întreaga lume 4.212 de plaje, 710 porturi de agrement și 120 de bărci turistice.

Pe acelaşi subiect

Şase plaje din România au primit distinţia "Blue Flag", atât în nordul litoralului, în zona staţiunii Mamaia, cât şi în sud, în Eforie. Harta celor mai bune plaje din lume poate fi consultată pe site-ul oficial Blue Flag.

Ce reprezintă distincţia Blue Flag

"Blue Flag" este cel mai recunoscut și răspândit simbol al calității ecologice la nivel mondial. Distincţia are o tradiţie veche şi se acordă, încă din 1987, plajelor și porturilor de agrement care îndeplinesc condiții stricte, în special legate de calitatea apelor. Atenţie, însă! Distincţia "Blue Flag" poate fi retrasă în cazul în care criteriile necesare nu sunt întrunite în fiecare an ori calitatea serviciilor scade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Cele mai bune plaje unde să-ţi petreci vacanţa în 2023. Grecia este pe locul 2 în clasamentul "Blue Flag"