Elevii bucureşteni au început şcoala cu claxoane, nervi şi mult timp petrecut în trafic (Video)
Claxoane, nervi şi mult timp petrecut în maşină. Aşa au început elevii bucureşteni al doilea semestru şcolar. Cum toţi părinţii vor să îi lase pe cei mici cat mai aproape de uşa şcolii, străzile adiacente au fost un calvar la ora 8 dimineaţa. Există totuşi şi o veste bună!
De Mădălina Iacob la 13.01.2020, 20:18Claxoane, nervi şi mult timp petrecut în maşină. Aşa au început elevii bucureşteni al doilea semestru şcolar. Cum toţi părinţii vor să îi lase pe cei mici cat mai aproape de uşa şcolii, străzile adiacente au fost un calvar la ora 8 dimineaţa. Există totuşi şi o veste bună! Cinci unităţi au de astăzi microbuz şcolar, care să preia copiii.
Un drum de 10 minute în 40 şi altul de 30 într-o ora si jumatate. Aşa a arătat ziua de luni dimineaţa pentru bucureşteni.
La ora 8 dimineaţa, străduţele din jurul şcolilor sunt pline. Asta pentru că părinţii vor să îi lase pe elevi chiar la poarta şcolii.
Unii dintre ei au intrat la ore după ce clopoţelul sunase deja. Puţin cam adormiţi, ce-i drept: "Mai voiam vacanţă".
Pentru rezolvarea problemelor din trafic soluţia este simplă, spun autorităţile. Elevii ar trebui să folosească mai des transportul în comun. Şi ca să-i ajute, de luni, cinci şcoli au la dispoziţie microbuze din partea Primăriei Capitalei.
Laurenţiu, şofer STB: Prima cursă o facem la 7.30, la prânz intră şi ies, şi seara îi ducem acasă. Orice copil. Părinţii, nu! Microbuzul este destinat copiilor. Azi facem o excepţie, ca să îi înveţe părinţii pe copii să ştie unde să aştepte, unde să coboare
Sfatul pentru părinţi este să renunţe la maşina personală şi să îi lase pe copii să meargă cu microbuzul şcolar. În acest moment, Sectoarele 1, 6 şi 3 beneficiază de acest program.
Nu doar părinţii au fost supăraţi astăzi. Şcoala a început cu nemulţumiri şi din partea elevilor care îi cer ministrului Educaţiei să înceapă următorul an şcolar la 1 septembrie.
Tudor Panait, preşedintele Consiliului Elevilor din Bucureşti: Am militat pentru două semestre egale. De la 1 septembrie la 1 iunie nu va mai fi fragmentare a actului educaţional şi nu se vor da examenele în vară, pe căldură
Părinţii şi operatorii de turism militează, însă, pentru 15 septembrie. Iar profesorii pentru fragmentarea anului în trimestre, pentru ca toată materia să fie împărţită echitabil. Decizia rămâne la ministrul Educaţiei, după ce proiectul va fi scos din dezbatere publică, după 17 ianuarie.