Grave acuzaţii la un spital din Satu Mare! O tânără mamă spune că şi-a pierdut primul bebeluş pentru că i s-a amânat nașterea
În spitalul fără medici din Negreşti Oaş, o naştere a fost amânată până când o tânără mamă a pierdut copilul.
De Redactia Observator la 12.10.2017, 20:41În spitalul fără medici, o naştere a fost amânată până când o tânără mamă a pierdut copilul. Când Roxana a ajuns la spital, avea contracţii, dar a primit calmante şi i s-a spus că fetiţa din pântecele ei este bine.
Din vocea medicului, şi-au dat seama imediat că situaţia este disperată. Nu doar copilul din pântecele Roxanei era în pericol de moarte, ci şi mama. Au fost 25 de ore care au schimbat soarta unei familii.
Era ora 22 când tânăra a ajuns la spitalul din Negreşti Oaş. Sarcina era aproape de termen. Mama avea contracţii, iar medicul ei a venit de acasă să o consulte.
ANTONELA VASIU, bunica bebeluşului:
A zis că încă travaliul nu a început. Sunt unele dureri. Dacă-s dureri false, se vor stopa, dacă-s dureri adevărate, vor continua. Şi e adevărat, durerile au fost un pic mai mici.
A doua zi, durerile au revenit. Medicii au încercat să o calmeze. Totuşi, fără să i se facă o ecografie, mama a fost asigurată că bebeluşul este bine.
ANTONELA VASIU, bunica bebeluşului:
"Domnul doctor, mie mi se pare totuşi cam lungă, acum eu sunt mamă, am născut 3 copii şi totuşi de aseară şi până în seara asta, fără niciun rezultat, nu e prea lung?" Nu, nu, n-a intrat în travaliu, m-a asigurat încă o dată.
Şi tatăl bebeluşului l-ar fi întrebat pe doctor de complicaţii sau dacă se poate face cezariană, iar doctorul i-ar fi răspuns afirmativ. Conducerea spitalului susţine contrariul.
dr. CRISTIAN LUPU, Spitalul Negreşti-Oaş:
Ginecologul nu cred că i-ar fi spus aşa ceva. Considerăm că atitudinea şi conduita medicului a fost corespunzătoare, a fost o sarcină urmărită, fără probleme, la internare. Chiar şi pe parcursul zilei următoare nu au fost probleme. Nici pentru mamă, nici fătul.
Însă, temerile familiei s-au adeverit. Avea nevoie de cezariană. I s-a declanşat naşterea, dar era deja noapte. Bătăile fătului au devenit oscilante, medicul s-a speriat şi şi-a dat seama că nu poate intra cu pacienta în operaţie. La acea oră, nu exista medic anestezist în spital.
IANCU VASIU, tatăl bebeluşului:
Soţia m-a sunat să mergem la spital că ori moare ea, ori moare pruncul.
După 25 de ore de la internare, o ambulanţă o preia pe gravidă. Au existat două variante. Fie spitalul din Satu Mare, fie cel din Baia Mare. Ambele sunt la aproximativ 50 de kilometri distanţă. Sunt zeci de minute în care viaţa bebeluşului s-a pierdut. Când tânăra a ajuns la unitatea din Satu Mare, fătul a fost scos în stop cardiac.
dr. CRISTIAN LUPU, Spitalul Negreşti-Oaş:
Spitalul nostru, putem zice din fericire, are doi anestezişti dar care au program doar în timpul zilei, deci nu avem linie de gardă.
Iar programul lor se încheie la ora două şi jumătate după-amiaza.
ANTONELA VASIU, bunica bebeluşului:
Am crezut că o lăsăm pe mâini bune, pe mâini medicale, ca la 12 fără un sfert să primim telefonul.
Mama de doar 24 de ani şi-a pierdut bebeluşul, primul ei copil. O fetiţă pe care voia să o numească Sophia. Doctorul acuzat nu a putut fi contactat. Familia şi-a angajat deja un avocat şi a depus plângeri la Colegiul Medicilor, dar şi la Parchet.