Arome și tradiții indiene, la Festivalul 'Namaste India' din București
Despre India se spune că trebuie să ajungi acolo ca să o înţelegi mai bine. De data aceasta, farmecul culturii indiene a fost adus chiar în inima Bucureştiului.
De Redactia Observator la 10.06.2019, 08:39Despre India se spune că trebuie să ajungi acolo ca să o înţelegi mai bine. De data aceasta, farmecul culturii indiene a fost adus chiar în inima Bucureştiului.
Veşminte colorate din mătase, podoabe spectaculoase, suveniruri care poartă amprenta locurilor încărcate cu energie, dar şi specialităţi culinare deosebite au atras oameni de toate vârstele.
Timp de două zile, centrul Capitalei a inspirat arome indiene. Condimentele tradiţionale i-au cucerit pe vizitatori.
Am pregătit găluşte din lapte scăzut, în sirop de miere. Putem să mergem mai departe la o îngheţată indiană, se face cu fistic, cu migdale, cu caju, şi, la fel, se pune apă de trandafiri. Avem şi desertul reginei, firiny, se face cu orez basmatic, la fel cu migdale, cu caju, cu alune de pădure, la fel cu apă de trandafiri - Valentin Dincă, antreprenor
Aflat deja la a unsprezecea ediţia, Festivalul ''Namaste India'' şi-a aşteptat oaspeţii cu preparate specifice, cărora li s-a dus vestea în toată lumea.
Parada de sariuri, într-o explozie de culori, le-a cucerit definitiv pe doamne. Iubitorii culturii indiene au participat la cursuri de yoga, prezentări despre medicina tradiţionala - ayurveda -, dar au aflat şi câte ceva din astrologia vedică sau despre dialectele Indiei.