Arome îmbietoare şi preparate delicioase la Festivalul Cepei din Harghita
Se spune că gustul unei tocăniţe care să pună în valoare dulceaţa cepei se obţine cu greu! Şi că cel mai bun preparat de acest fel poate fi gustat la Festivalul Cepei din Harghita.
De Redactia Observator la 16.09.2019, 17:09Se spune că gustul unei tocăniţe care să pună în valoare dulceaţa cepei se obţine cu greu! Şi că cel mai bun preparat de acest fel poate fi gustat la Festivalul Cepei din Harghita. Bineînţeles, nu a fost singurul mod în care bucătarii amatori au folosit ceapa. Nu s-au zgârcit la cantităţi şi au tocat de zor.
Arome îmbietoare au învăluit satul Siculeni din judeţul Harghita. Cea mai pregnantă a fost însă cea de ceapă. Şi nu orice fel de ceapă, ci una cu tradiţie de sute de ani.
Se spune că localitatea s-a dezvoltat odată cu ceapa, crescută în pământul rodnic, perfect pentru o astfel de cultură.
Aşa că în fiecare an se face un festival care să sărbătorească această legumă, care reprezintă una dintre sursele de venit importante pentru săteni.
Locanicii s-au întrecut în mâncăruri care au avut ca ingredient principal ceapa. Supa cremă de ceapă a fost printre preferate.
Şi tocana de ceapă cu carne a fost la mare căutare printre vitizatorii festivalului. Chiar şi pentru un gulaş reuşit secretul este tot ceapa, spun localnicii. Cei care au venit la festival nu au plecat cu mâna goală şi nici înfometaţi.
Festivalul Cepei din Siculeni se face în fiecare an pentru ca sătenii să-şi prezinte producţia de ceapă din anul respectiv şi să-şi vândă marfa.