În marile oraşe din ţară, târgurile de Crăciun şi-au deschis porţile! La Sibiu, copiii pot da o mână de ajutor în atelierul Moşului
Târgurile de Crăciun îşi deschid porţile în marile oraşe din ţară! Însă, dacă peste hotare, vedete pe tarabele sunt cadourile sau decoraţiunile de sărbători, la noi, la putere, e mâncarea. Miroase a sarmale şi a vin fiert. Lucru pe care par să-l aprecieze mai ales turiştii. Niciunul nu pleacă fără măcar să guste din bunătăţi
De Redactia Observator la 29.11.2015, 19:45Târgurile de Crăciun îşi deschid porţile în marile oraşe din ţară! Însă, dacă peste hotare, vedete pe tarabele sunt cadourile sau decoraţiunile de sărbători, la noi, la putere, e mâncarea. Miroase a sarmale şi a vin fiert. Lucru pe care par să-l aprecieze mai ales turiştii. Niciunul nu pleacă fără măcar să guste din bunătăţi
Când spui târg de Crăciun în România, spui şi. mâncare românească. N-ai cum să te plimbi printre tarabe fără să guşti sarmalele gospodinelor sau să încerci vinul fiert. Mai ales. dacă eşti turist străin.
Cheia unei vizite reuşite la târg e din ciocolată. Odată foamea potolită, îţi ies în cale şi produsele de Crăciun. Globurile lui Alexandru Rotar, un maestru sticlar din Târgu Mureş, dau o notă elegantă oricărui brad.
În târg se găsesc şi straie populare sau suveniruri. Moşul încă n-a ajuns. Până atunci, spiriduşii adună cadouri.
La Târgul de Crăciun din Sibiu, copiii chiar pot da o mână de ajutor. În atelierul Moşului. Şi nu se sfiesc. Unii abia au învăţat să coloreze, dar frământă aluatul şi îi dau forme. Dintre cele mai trăsnite.
Târgurile de Crăciun îşi deschid porţile peste tot în lume. Unul dintre cele mai frumoase e cel de la Nuremberg, în Germania. Şi e anual vizitat de zeci de mii de turişti. Şi românii dau bani ca să facă cumpărături în străinătate, în perioada sărbătorilor.
În medie, un weekend de shopping la un târg de sezon costă 250-300 de euro de persoană. Iar agenţiile de turism abundă în oferte.