Îndulcitorii artificiali, boală curată
Ne însuşim aceste informaţii, eliminăm mezelurile, sucurile şi înlocuim zahărul cu îndulcitori artificiali. Ni se pare genial ceea ce am făcut, nu? Absolut deloc.
De Redactia Observator la 25.09.2014, 21:17Ne însuşim aceste informaţii, eliminăm mezelurile, sucurile şi înlocuim zahărul cu îndulcitori artificiali. Ni se pare genial ceea ce am făcut, nu? Absolut deloc.
Îndulcitorii artificiali - indiferent că îi punem în cafea, ceai sau că ne cumpărăm sucuri cu zero calorii - ne îmbolnăvesc în ultimul hal. Pot provoca inclusiv diabet de tip 2.
Fiecare simte nevoia de un aliment dulce din când în când, iar paleta de opţiuni este atât de vastă încât este greu de crezut că nu putem alege cele mai sănătoase variante. În timp ce pentru unii zahărul nu constituie o problemă, alţii îl înlocuiesc cu alternative pe care le consideră mai sigure pentru sănătate.
Din această dorinţă de a arăta bine, unii înlocuiesc zahărul cu îndulcitorii artificiali. Specialiştii atrag, însă, atenţia aceste produse pot avea efectul contrar celui dorit.
Atât de toxici încât pot provoca diabet, iar în cazul persoanelor care suferă deja de această boală, îndulcitorii nu fac decât să anuleze efectele tratamentului.
Diabetul nu este, totuşi, singura problemă de sănătate pe care îndulcitorii artificiali o pot provoca. Deşi lista este mult mai lungă, puţini sunt cei care ştiu cu exactitate la ce riscuri se expun consumând aşa zisele dulciuri dietetice sau băuturi light, cu zero calorii.
Din fericire există şi variante naturale şi sănătoase de dulce. Pe primul loc rămâne mierea, dar puteţi folosi cu succes şi siropul de arţar sau de agave.