Locuitori din Suceava, izolaţi în casă de lucrările de asfaltare
Zeci de locuitori din Suceava s-au trezit într-un coşmar: trebuie să iasă din curţi cu scara sau de-a buşilea. Oamenii, mulţi dintre ei bătrâni, trebuie să facă adevărate cascadorii pentru a ajunge pe stradă. Şi asta după ce drumul pe care stau a fost asfaltat şi s-a înălţat cu un metru.
De Redactia Observator la 03.07.2019, 21:20Zeci de locuitori din Suceava s-au trezit într-un coşmar: trebuie să iasă din curţi cu scara sau de-a buşilea. Oamenii, mulţi dintre ei bătrâni, trebuie să facă adevărate cascadorii pentru a ajunge pe stradă. Şi asta după ce drumul pe care stau a fost asfaltat şi s-a înălţat, în unele locuri, cu un metru. Autorităţile locale spun că nu aveau altă soluţie pentru consolidarea şoselei şi promit că le vor face oamenilor trepte de acces pe stradă.
Este drama locuitorilor de pe strada Mihail Sadoveanu din municipiul Suceava care s-au trezit într-o zi că şoseaua le trece pe la geamul caselor. Drumul de pământ a fost asfaltat şi în unele locuri a urcat cu un metru.
Şoseaua asfaltată din Suceava s-a înălţat cu un metru
Mai mulţi bătrâni au rămas sechestraţi în case. Alţii şi-au improvizat rampe şi scări.
Doamna Elena are aproape 70 de ani. Până să vină muncitorii firmei care lucrează la drum să-i pună o rampă, escalada zidul ca să ajungă la stradă.
Elena Grigore, localnic: Acum practic sunt blocată în casa. Păi, aşa e. Nu se vede? Se vede. Poate om scăpa o dată. O să mai iau balastru pentru două, trei scări
Modernizarea şoselei a costat peste un milion şi jumătate de lei. Până şi muncitorii recunosc că drumul e prea înalt.
Un localnic spune că "poarta era la nivel aproape cu strada, când ieşeam, deschideam poarta, puneam piciorul pe stradă. Acum s-a înălţat până aproape de brâu. Se vede, uitaţi. Când vor pune şi bordurile salturi trebuie să fac".
Autorităţile locale promit că le vor construi oamenilor scări de acces pe drum.
Marian Andronache, viceprimar: A fost nevoie de un zid de sprijin care să menţină terasamentul. Se rezolvă toate problemele în momentul în care se va efectua şi ultima lucrare, trotuarul aferent străzii. Le vor construi acele trepte pentru accesul pietonal
Şi nu e singurul caz. În localitatea Şotânga din Dâmboviţa, după modernizare, strada s-a înălţat cu peste jumătate de metru față de nivelul gospodăriilor. Iar pe o şosea din Bihor oamenii au nevoie tot de scară ca să iasă din curţi.