Mai multe studente au fost racolate pentru ovule
Medicii unui spital privat din Timişoara sunt acuzaţi că au racolat studente şi le-au plătit pentru materialul lor genetic.
De Redactia Observator la 29.05.2014, 19:30- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Medicii unui spital privat din Timişoara sunt acuzaţi că au racolat studente şi le-au plătit pentru materialul lor genetic. 13 mame-surogat şi-ar fi închiriat pântecele în schimbul banilor şi o parte dintre ele au recunoscut că au fost plătite ca să dea ovule pentru cupluri infertile din străinătate.
O practică ilegală în România, prin care, tot la Timişoara, au venit pe lume doi copii. E managerul celui mai important spital privat din Timişoara şi e cercetat pentru trafic de ovule. În cei patru ani de când şi-a mutat afacerile în România, medicul grec ar fi făcut bani din dorinţa femeilor infertile de a avea copii.
E asistenta care i-a stat alături managerului. Mascaţii au descins astăzi la spital, dar şi la locuinţele celor doi, unde au căutat dovezi. Anchetatorii suspectează formarea unei reţele de trafic de ovule.
Cheia întregului sistem ar fi spitalul din Timişoara unde tinere studente erau plătite cu 300 de euro ca să le fie prelevate ovulele, printr-o procedură periculoasă pentru viaţa lor. Stimularea ovariană. Materialul genetic ajungea apoi la mamele-surogat sau la femei care, contra cost, erau fertilizate in vitro.
Şapte dintre ele au fost audiate. La fel şi cuplurile infertile care au apelat la ajutorul medicilor din Timişoara. Mai ales că la capătul unei reţete ilegale doi copii s-au născut deja şi au ajuns în familii.
Şase angajaţi ai spitalului sunt anchetaţi în dosar. Managerul, un medic ginecolog, un embriolog, doi biologi şi o infirmieră. Toţi au ajuns astăzi la DIICOT. Anchetatorii au informaţii că reţeau oferea sume importante de bani şi mamelor-surogat. Femei sărace sau rude ale tinerilor care îşi doreau să devină părinţi.
Practica donării ovulelor nu este nouă în România. Mamele-surogat sunt chiar o afacere. Internetul e plin de anunţuri. Copiii la comandă sunt o afacere extrem de bănoasă. În 2009, medicii unei clinici private din Bucureşti au fost anchetaţi tot pentru trafic de ovule. Mai multe cupluri infertile din străinătate ar fi fost aduse atunci în România pentru fertilizare.