Video Festivalul "Fum și Sare" din Harghita. Vedeta evenimentului a fost slănina: "Gusturi autentice, vechi"
Gust, savoare şi voie bună! Au fost ingredientele de care s-au bucurat zeci de pofticioşi la festivalul "Fum și Sare", din judeţul Harghita. Şi pentru că suntem în plin Post al Paștelui, tentația a fost şi greu de ignorat, mai ales că vedeta evenimentului a fost slănina. Iar cum pofta inimii a fost mare, vizitatorii s-au bucurat de fiecare îmbucătură!
Slănină fragedă, afumată și preparată după rețete vechi. Aceasta a fost delicatesa care a cucerit instant inimile – și papilele – celor veniți în căutare de arome autentice, la Festivalului "Fum și Sare".
"La gust nu se compară cu porcul industrial. Se regăsesc nişte gusturi autentice, nişte gusturi vechi, cam cum ar trebui să aibă gustul o slănină adevărată", spune Fecso Jozsef Attila, producător.
"Avem un scop dublu! Să promovăm producătorii locali de carne, şi bineînțeles, să viaţa culturală şi culinară", spune Bors Bela, viceprimar Miercurea Ciuc.
Chiar dacă suntem în postul Paștelui, pentru degustători a fost mai greu de ţinut, mai ales când s-au văzut în fața unei asemenea ispite –17 sortimente de slănină.
Festivalul "Fum și Sare" se pregăteşte pentru un pas important! În anul 2027, județul Harghita va străluci în rolul de Regiune Gastronomică a Europei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰