Mâncăm amidon, în loc de mozzarella, şi ulei vegetal pe post de caşcaval. 30% din produsele lactate ne distrug sănătatea!
Fermierii români aruncă laptele, pentru că nu-l pot vinde, iar noi mâncăm brânzeturi făcute din chimicale. Un paradox care ne otrăveşte în fiecare zi, avertizează autorităţile. În magazine, se vând telemea şi mozzarela care n-au văzut laptele, dar şi amestecuri din uleiuri vegetale şi amidon, pe post de caşcaval.
De Redactia Observator la 19.07.2017, 23:38Fermierii români aruncă laptele, pentru că nu-l pot vinde, iar noi mâncăm brânzeturi făcute din chimicale. Un paradox care ne otrăveşte în fiecare zi, avertizează autorităţile. În magazine, se vând telemea şi mozzarela care n-au văzut laptele, dar şi amestecuri din uleiuri vegetale şi amidon, pe post de caşcaval.
Produse lactate fără lapte. Şi reţete reinventate de brânzeturi. Sunt trucurile producătorilor, care fac profit cu preţul sănătăţii noastre. Costel Stanciu, preşedinte APC: "În mozzarela, de exemplu, am găsit amidon. Amidonul este un agent de îngroşare. Nu are ce căuta în mozzarela. Unii producători nu mai aşteaptă 30 de zile, 60 de zile, pentru ca acele brânzeturi să se matureze în mod natural. Folosesc anumiţi aditivi alimentari pentru a scurta timpul de maturare."
Pe lângă lapte, sare şi cheag, în compoziţia brânzeturilor apar natamicina, amidonul, clorura de calciu şi nitratul de sodiu. Este reţeta unor boli sigure.
Puţini români urmăresc eticheta produsului şi termenul de valabilitate, înainte să-l adauge în coş.
Românii cumpără aproximativ 15.000 de tone de caşcaval pe an. Dintre acestea, 30% reprezintă un real pericol pentru sănătate.