Prima reacție a Ministerului Educației după ce s-au descoperit erori și în manualele de biologie, clasa a VI-a
Ministerul Educaţiei Naţionale reacționează după că s-au descoperit erori și în manualele de biologie de clasa a VI-a, după cele găsite în manualele de geografie și istorie.
De Redactia Observator la 04.09.2018, 19:37- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Ministerul Educaţiei Naţionale reacționează după că s-au descoperit erori și în manualele de biologie de clasa a VI-a, după cele găsite în manualele de geografie și istorie.
Responsabilii Ministerului Educaţiei Naţionale au anunțat că elevii clasei a VI-a vor avea la dispoziție în primele zile de școală variantele digitale corectate ale celor două manuale de Biologie pentru clasa a VI-a.
Citește și Erori colosale în manualul de Geografie. Turnu Măgurele a migrat spre Vest
Potrivit MEN, variantele digitale corectate ale acestora vor fi postate pe platforma manuale.edu.ro, astfel încât să poată fi utilizate de elevi şi profesori din prima zi de şcoală.
- Scandalul manualelor ia amploare. După cartea de geografie, şi cea de istorie ar putea fi retipărită
- Manualul de istorie de clasa a șasea e plin de greșeli. 160.000 de exemplare au fost deja tipărite
- Ministerul Educației cere Editurii Didactice retipărirea celor 150.000 de manuale de Geografie cu greșeli
Totodată, va fi realizată şi trimisă în şcoli o erată tipărită.
Conform sursei citate, la nivelul MEN a fost constituită o Comisie de cercetare pentru a stabili persoanele responsabile, instituţia urmând a lua ulterior măsurile legale ce se impun.
"În baza contractului subsecvent semnat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Editura Didactica şi Pedagogică SA, EDP s-a obligat să «realizeze cu profesionalism obligaţiile asumate în conformitate cu standardele de editare şi tipografice în vigoare, specifice manualelor şcolare, respectiv să asigure protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, tehnoredactarea, conceptul grafic, verificarea de formă şi conţinut, realizarea manualelor digitale, inclusiv interactive, reproducerea în format tipărit şi electronic, editarea manualelor, traducerea în limbile minorităţilor naţionale şi livrarea manualelor la sediile Inspectoratelor Şcolare judeţene/al Municipiului Bucureşti»", se arată în comunicat.
Reprezentanţii MEN precizează că, potrivit contractului de prestări servicii încheiat de CNEE cu evaluatorii şi în conformitate cu angajamentul individual, evaluatorii îşi asumă responsabilitatea pentru calitatea activităţii desfăşurate. Aceeaşi responsabilitate a fost asumată şi de avizatorul ştiinţific.
"Pentru evitarea unor astfel de situaţii regretabile, procedura de realizare a manualelor şcolare va fi revizuită şi îmbunătăţită, inclusiv prin introducerea unei etape suplimentare de verificare a variantelor finale ale manualelor şcolare, la nivelul inspectoratelor şcolare, prin inspectorii de specialitate", arată MEN.
Sursa: news.ro