Autoritățile din mai multe orașe din țară pregătesc instalarea decorațiunilor pentru Crăciun
Suntem în octombrie, dar multe orașe au furat startul la instalarea decorațiunilor pentru iarnă. În Craiova, Suceava sau Târgu Jiu începe să se contureze deja atmosfera de Crăciun. Cel mai scump brad din țară ar putea rămâne însă și în acest an în depozit. A costat peste 100 de mii de euro și a fost aprins o singură dată, în urmă cu patru ani.
De Redactia Observator la 27.10.2020, 20:55- Principalele bulevarde din Târgu Jiu au început deja să fie împodobite.
- Decorațiunile pentru împodobirea municipiului Târgu Jiu au costat 25.000 de euro.
Așa arată cel mai scump brad de Crăciun din țară. A costat 107 mii de euro și a fost cumpărat în rate, în 2016, de Primăria Târgu Jiu. A fost folosit însă o singură dată pentru că edilii și-au dorit să împodobească unul natural.
De patru ani, bradul artificial a fost lăsat în acest depozit. Vorbim de un brad pe structură metalică, ce are peste 80 de mii de leduri și e dotat cu instalații de lumini, sistem audio și ornamente.
Nici în acest an nu se știe dacă bradul va fi lăsat să zacă în depozit ori va fi folosit. Când a fost cumpărat, a fost gândit să fie aprins 12 ani la rând.
Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Decizia nu este luată. O să fac un sondaj în rândul populației, să văd exact ce și-ar dori.
Principalele bulevarde au început deja să fie împodobite.
Decorațiunile care vor îmbrăca orașul de sărbători sunt închiriate. Pentru ele, Primăria a cheltuit 25 de mii de euro.
Şi autorităţile craiovene se grăbesc să monteze instalaţiile.
Entuziasmul autorităţilor care deja caută să aducă atmosfera de Crăciun în Craiova ar putea să fie ştirbit de pandemie. Rata îmbolnăvirilor a depăşit pragul de trei la mia de locuitori, iar celebrul târg de Crăciun de anul acesta este deja pus sub semnul întrebării.
Nici sucevenii nu s-au lăsat mai prejos. În oraş s-a declanşat operaţiunea de montare a beculeţelor şi a ornamentelor. Localnicii vor putea să admire şi să fotografieze luminiţele aprinse ca în fiecare an, pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei. Cât despre evenimente de Crăciun, probabilitatea ca ele să existe este, la fel ca în multe alte oraşe mari, aproape de zero.