Antena LIVE

Curs valutar

Masa de Revelion, testul suprem pentru gospodine

Masa de Revelion este testul suprem pentru gospodine. Chiar dacă în mod tradiţional, carnea de porc este vedeta, raţa poate fi o alternativă gustoasă şi sănătoasă. Mai mult, ajută şi la menţinerea siluetei.

De la 29.12.2019, 21:42
WhatsApp
Vezi și:

Masa de Revelion este testul suprem pentru gospodine. Chiar dacă în mod tradiţional, carnea de porc este vedeta, raţa poate fi o alternativă gustoasă şi sănătoasă. Mai mult, ajută şi la menţinerea siluetei. Un chef ne învaţă cum să gătim un meniu sofisticat pentru care nici nu trebuie să scoatem prea mulţi bani din buzunar. 

O delicioasă reţetă cu piept de raţă, cu gutui caramelizate și stafide, servită pe pat de piure de țelină coaptă. Aşa poate arăta meniul în noaptea de Revelion făcut în casă şi nu într-un restaurant de lux. 

Paşii ne sunt îndrumaţi de chef Nicolae. Pentru patru porţii, avem nevoie de patru piepturi de raţă, doi morcovi, două bucăți de țelină, trei gutui, stafide, unt, miere şi un strop de vin. 

Nicolae Tomescu, chef: Pentru început vom tăia ţelina în cuburi mari, o vom pune într-o tavă, cu puţin ulei şi unt. Şi o vom băga la cuptor unde trebuie să stea cam 40 de minute 

În timp ce țelina este la cuptor, caramelizăm gutuile și morcovii. 

Nicolae Tomescu, chef: Adăugăm gutuile şi le caramelizăm uşor. Acum, că s-au caramelizat uşor, adăugăm mierea, stafidele şi vinul. Lăsăm să fiarbă până se îngroaşă şi se formeaza un sos 

Legumele și fructele caramelizate sunt lăsate pe foc cât să se armonizeze aromele. Între timp, scoatem şi ţelina din cuptor, pisăm cu unt şi facem piureul. Pe final pregătim pieptul de raţă. 

Nicolae Tomescu, chef: Pentru a obţine o crustă crocantă vom cresta doar partea cu grăsimea, după cum se poate vedea, longitudinal 

Pieptul de raţă este prăjit apoi în tigaie, pe fiecare parte câte trei minute, iar înainte de a fi servit se mai pune opt minute în cuptor. Se va aşeza împreună cu gutuile şi morcovii caramelizaţi pe piureul de ţelină.

Nicolae Tomescu, chef: Pare un preparat simplu, dar este destul de complex şi hrănitor. El are carne, legume, are fructe, este suficient pentru o masă, pentru o cină târzie. Şi perfect pentru masa de Revelion. Mai ales pentru masa de Revelion 

Însă ca masa unde ne vom aștepta prietenii în noaptea dintre ani să arate ca în reviste, trebuie să ținem cont şi cum  aranjăm tacâmurile. 

Nicolae Tomescu, chef: Pentru tacâmuri vom lua o furculiţă şi un cuţit. Cuţitul se pune cu partea ascuţită, cu cea care se taie, către farfurie. Şi aici trebuie să avem tot timpul două degete, poţi să iei în considerare aşa. Furculiţa de desert o punem aşa

Un astfel de meniu, care include patru porţii, costă doar 80 de lei, adică 20 de lei porţia. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

revelion test gospodina rata chef portie
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Singura propoziție din limba română care se citește la fel din ambele capete....
Fanatik.ro
Publicat 16.02.2025
Momentul în care un canoist a fost prins în gură și apoi scuipat de o balenă...
spotmedia.ro
Publicat 14.02.2025
Zelenski: Rusia se pregătește să trimită 100.000 de soldați în Belarus,...
spotmedia.ro
Publicat 13.02.2025
Iluzie optică virală | În această imagine sunt 4 lei, nu doar 2. Găsiți-i pe...
Gandul
Publicat 16.02.2025
Care este probabilitatea ca asteroidul Bennu să lovească Pământul şi să...
Adevărul
Publicat 16.02.2025
Laurențiu Reghecampf a cerut-o în căsătorie Corina Caciuc! Cum a reacționat...
A1
Publicat 16.02.2025
Horoscopul zilei de 17 februarie 2025. Racii sunt sfătuiți să gândească...
CaTine
Publicat 16.02.2025
Ce ținute poartă Alexandru Papadopol și Cristiana Luca la nunta lor! Actorul...
spynews.ro
Publicat 14.02.2025
Începe procesul Simonei Halep la New York! Avocații româncei au obținut o...
GSP
Publicat 11.02.2025
Care sunt cele mai „inutile” facultăți din România. Cu greu îți găsești...
Click.ro
Publicat 15.02.2025
Singurul mamifer cu sânge rece a uimit experții. Creatura neobișnuită a...
Useit
Publicat 16.02.2025
O celebră influenceriță a murit la doar 28 de ani. Fanii, în stare de șoc
Redacţia.ro
Publicat 13.02.2025
Schema banală prin care contabila și casiera au furat 360.000 de lei din bugetul...
libertatea.ro
Publicat 16.02.2025
Sam Asghari a vorbit despre relația lui cu Britney Spears. Cei doi s-au cunoscut...
ZU
Publicat 16.02.2025
Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde
Hello taste
Publicat 12.02.2025
Cum să sprijini copilul prin validarea emoțiilor sale
Deparinti
Publicat 15.02.2025
Fiica regretatei Lorena Rojas are 11 ani. Cum a crescut Lucianna alături de sora...
Happy
Publicat 14.02.2025
Cine este și cum arată iubita lui Ilie Bolojan: Ce salariu are președintele...
BZI
Publicat 12.02.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Rinita alergică sau „febra fânului”. Cauze, simptome și tratament
Medicool
Publicat 16.02.2025