Noi măsuri de protecţie pentru medicii care îi tratează pe bolnavii de coronavirus, în București (Video)
Noi măsuri de protecţie pentru medicii care îi tratează pe bolnavii de coronavirus, în Capitală. Cadrele medicale care lucrează în spitalele de boli infecţioase sunt cazate în hoteluri, iar camerele sunt dotate cu filtre de decontaminare cu aerosoli.
De Oana Iancu la 29.03.2020, 20:40- Au fost luate noi măsuri de protecţie pentru medicii care îi tratează pe bolnavii de coronavirus, în București
- Aceștia ar urma să fie cazați la hotel
Noi măsuri de protecţie pentru medicii care îi tratează pe bolnavii de coronavirus, în Capitală. Cadrele medicale care lucrează în spitalele de boli infecţioase sunt cazate în hoteluri, iar camerele sunt dotate cu filtre de decontaminare cu aerosoli. Astfel, spun autorităţile, în perioada pandemiei de COVID-19, familiile medicilor pot fi protejate.
Medicii aflaţi în prima linie în lupta cu virusul secolului vor merge după turele extenuante din spitale în hoteluri. Nu îşi vor mai îmbrăţişa copiii sau părinţii, dar nici nu vor mai sta cu grijă că ar putea fi purtători ai virusului şi astfel şi-ar putea îmbolnăvi familia. În Bucureşti vor fi duşi la două hoteluri de lux. Unii deja s-au cazat.
Valentina Simion, medic primar Spitalul Victor Babeș: Este un hotel de patru stele, cu absolut tot ce ne trebuie, avem asigurată şi hrana. Şase zile am stat continuu în spital. Am fost echipă de trei medici, care am facut gărzi pe rând şi am asigurat şi asistenţa medicală pe secţie. Numărul cazurilor a crescut în fiecare zi. Practic am fost asaltaţi de numărul persoanelor care s-au prezentat la spital. Am un soţ care este diabetic şi cardiac şi din această cauza nu pot să merg acasă.
Un alt medic de la Spitalul Victor Babeş a povestit la Teledonul "Români Împreună", organizat de Antena Group, presiunea uriaşă care apasă pe umerii lor în aceste zile.
Adelina Dogaru, medic specalist boli infecțioase Victor Babeş: Cu ajutorul Primăriei ne putem odihni la fel, prin ture, şi la un hotel. Această tură continuă durează între şapte şi nouă zile, depinde de fiecare cum poate rezista. Suntem înstrăinaţi de familie, de prieteni. Este greu pentru că nu ştim când o să ne întoarcem înapoi la ei. Cumva eu aşa gândesc că dacă am grijă de acei oameni infectați îi protejez cumva și pe ai mei de acasă. Asta contează cel mai mult pentru mine.
Acum, 170 de medici din spitalele Victor Babeş, Matei Balş, Colentina şi Maternitatea Bucur, care lucrează direct cu bolnavii de coronavirus, vor fi cazaţi în hoteluri, care au fost adaptate acestei situaţii speciale
Oana Iancu, reporter Observator: Camerele hotelurilor unde medicii se retrag pentru odihnă sunt dotate cu filtre de decontaminare cu aerosoli, pentru că doctorii sunt cei din prima linie care lucrează direct cu bolnavii de coronavirus. Atunci când ajung în cameră fac o şedinţă de jumătate de oră, şedinţă în care inhalează aceşti aerosoli. De altfel, aceştia sunt benefici şi pentru decontaminarea suprafeţelor şi a textilelor.
Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: În felul acesta, conducerea spitalului asigură, practic, zone tampon între cei care lucrează şi cei care pleacă, în cazul în care apare o infecţie la unul dintre cadrele medicale să se poată restrânge zona şi astfel să putem salva cât mai mulţi medici care sunt în linia unu în spitalele de Boli Infecţioase.
Zeci de hoteluri din toată ţară cazează medicii, iar cheltuielile sunt suportate de Primării, din bugetul local sau din donaţii.