Micul dejun luat pe fugă e un pericol pentru sănătate
Chiar dacă nutriţioniştii au obosit să ne spună că nu trebuie să sărim peste micul dejun, aproximativ jumătate dintre români fac asta fără să clipească! Preferă să-şi bea cafeaua şi să ronţăie ceva pe drum, în loc să se trezească puţin mai devreme şi să-şi prepare ceva sănătos.
De Redactia Observator la 11.07.2018, 18:44Chiar dacă nutriţioniştii au obosit să ne spună că nu trebuie să sărim peste micul dejun, aproximativ jumătate dintre români fac asta fără să clipească! Preferă să-şi bea cafeaua şi să ronţăie ceva pe drum, în loc să se trezească puţin mai devreme şi să-şi prepare ceva sănătos.
Lipsa timpului, lipsa senzaţiei de foame sau teama de a nu se îngrăşa. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care jumătate dintre români recunosc că nu mănâncă micul dejun.
Dintre cei care nu sar prima masă a zilei, 85% mănâncă acasă. Restul de 15% aleg o gustare în drum spre birou: e un obicei nesănătos, spun specialiştii. Care sunt de părere că, pe termen lung, acest lucru poate avea efecte serioase asupra kilogramelor.
"Omul modern plăteşte preţul modernităţii. Mănâncă pe fugă, nu mai are grijă de el şi atunci face lucrurile la întâmplare. Dacă vom consuma carbohidraţi sau grăsime la micul dejun, adică covrig sau merdenea, sau orice foietaj pe care îl găsim în comerţ, vom consuma mult mai mult energie caloric decât nevoia noastră zilnică", spune nutriţionistul Florin Bălănică.
La micul dejun, nutriţioniştii recomandă iaurt degresat cu cereale din hrişcă, omletă, brânză slabă cu ceapă verde sau preparate din carne cu legume.
Pentru cei care aleg varianta sănătoasă pentru principala masă din zi, există opţiuni şi în restaurante. Iar ora 11 este ora de vârf.
Observator - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și