Micile secrete ale micilor perfecti
Un mic festin culinar. Mic, dar nelipsit. Nimic nu-i mai gustos decat micul de 1 Mai. Asa se face ca, de Ziua Muncii, traditia transforma pamantul mioritic in patria micilor. Sute de mii de mititei se vor vinde zilele acestea, iar cei mai multi vor fi gatiti la iarba verde.
De Redactia Observator la 29.04.2013, 20:18Oricat ar fi ei de mici au si secretele lor marunte de preparare. Preparati dupa o reteta speciala, pe care doar producatorii o cunosc, trebuie supravegheati cu mare atentie cat timp sfaraie pe gratar.
Asezonati cu muraturi, mustar si, bineinteles, bere, mititetii fac deliciul romanilor de 1 Mai. E deja o traditie. O portie de mici la restaurantele de specialitate costa aproximativ 11 lei.
Asa se face ca, de Ziua Muncii, comenzile de mici sunt de patru ori mai mari decat intr-o zi obisnuita.
Aglomeratie este si in magazine, mai ales in fata rafturilor cu bunatati pentru picnic. Caserola de carne de mici se vinde cu 16 bucata. Ca distractia la iarba verde sa fie pe deplin si cosul pentru picnic trebuie sa fie plin cu de toate. Rafturile magazinelor se golesc foarte repede, asa ca angajatii aprovizioneaza continuu.
Anul trecut, de 1 Mai, doar un singur magazin a vandut peste 90 de tone de carne de mici.