Antena LIVE

Curs valutar

Tot mai mulţi români iau cursuri pentru a deveni chefi

Tot mai mulţi români vor să fie chefi. Nu la birou, ci în bucătărie. Unii se reprofilează la vârsta a doua, atraşi de salarii, dar şi de numărul mare de locuri de muncă. În România e nevoie de 50 de mii de bucătari. Într-o lună, românii pot obţine diploma de care au nevoie pentru angajare.

De la 23.05.2019, 21:05
WhatsApp
Vezi și:

Tot mai mulţi români vor să fie chefi. Nu la birou, ci în bucătărie. Unii se reprofilează la vârsta a doua, atraşi de salarii, dar şi de numărul mare de locuri de muncă. În România e nevoie de 50 de mii de bucătari. Într-o lună, românii care merg la cursuri pot obţine diploma de care au nevoie pentru angajarea într-un restaurant. Dar asta nu le garantează salariile la care visează. Cătălin Scărlătescu spune că o diplomă nu te face direct chef. E nevoie de multe ore petrecute în bucătărie şi are şi câteva sfaturi pentru amatorii care vor să devină profesionişti. 

Pui la cuptor cu cartofi şi ciuperci. Un meniu simplu, pe care începătorii nu au cum să-l greşească. În această bucătărie, se ţin cursuri pentru gătit. Constantin se visează chef într-un restaurant celebru. Până să ajungă acolo, are multe de învăţat. 

Un chef poate câştiga până la 2.000 de euro pe lună în Bucureşti

Grigoraş Constantin, cursant Academie de Bucătari: Ca să intri într-o bucătărie trebuie să dai totul, să iubeşti ceea ce faci şi să-ţi placă ceea ce faci

Flori a lucrat ca vânzătoare, apoi ca spălător de vase într-un restaurant şi, în cele din urmă, ajutor de bucătar. Ştie că poate mai mult şi munceşte zi-lumină pentru asta. Acum, ia lecţii de la un chef cu o experienţă de 15 de ani.

Cătălin Pîrvu, coordonator Academie de Gătit: Dacă o faci cum trebuie şi o faci cu pasiune, este o meserie care îţi aduce satisfacţii financiare destul de importante, doar că implică sacrificiu, timp, rezistenţă la stres

Salariile pentru un bucătar începător pleacă de la 2 mii de lei. Chefii cu talent pot fi plătiţi şi cu două mii de euro pe lună, în restaurantele exclusiviste din Bucureşti. În străinătate, suma se dublează. Nu doar salariile îi atrag pe români în bucătărie, ci şi concursurile de gătit.

Pe piaţa muncii din România este un deficit de 50.000 de chefi

Emisiunea "Chefi la cuţite" a schimbat total percepţia românilor despre meseria de bucătar. Cătălin Scărlătescu ne spune cum ajungi un chef de succes.

Cătălin Scărlătescu, chef: Dacă vreţi să ajungeţi bucătari, trebuie să munciţi. Dacă practici meseria asta mult timp, prinzi experienţă şi atunci devine foarte uşor. Toată viaţa ai de învăţat, nu există unul care le ştie pe toate 

Pe piaţa muncii din România este un deficit de 50 de mii de bucătari, iar managerii restaurantelor nu ştiu ce să mai facă pentru a găsi personalul de care au nevoie.

George Ţicu, manager restaurant: Încercăm să căutăm pe toate canalele posibile, pe internet, anunţuri, prin ziare, pe peste tot, cum reuşim, prin prieteni, să reuşim să facem o echipă

Loredana Butnaru, manager restaurant: Vor veni din Republica Moldova în jur de 20 de persoane, de săptămâna viitoare, pentru restaurant. Asta înseamnă ospătari, bucătari, ajutori de bucătari

Preţurile pentru un curs de bucătar sunt între 800 şi 3.000 de lei. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

catalin scarlatescu chef romani bucatari cursuri
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024