GALERIE FOTO. Nereguli la doua hoteluri de 5 stele din Bucureşti, descoperite de inspectorii ANPC. Una dintre locaţii a fost închisă temporar
Produse expirate, mizerie, insecte, ustensile de bucătărie folosite sau arse au fost găsite în două hoteluri de 5 stele din București. Amenzile ajung la 35.000 de lei. Serviciile au fost oprite la unul dintre acestea până la rezolvarea problemelor.
De Ovidiu Cojocaru la 02.10.2021, 12:55Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov a verificat vineri hotelurile de cea mai înaltă clasificare din Capitală, atât în spațiile de cazare, cât și în cele de alimentație publică.
În urma acestor acțiuni, au fost constatate, la două dintre aceste unități, următoarele deficiențe:
- depozitarea, în blocul alimentar, fără respectarea condițiilor de temperatură recomandate de producător (mai puțin de -18*C), a unor materii prime care urmau să fie utilizate în procesul de fabricație, destinate consumului uman
- existența în depozit a unor produse alimentare fără a avea precizate elementele de identificare și data limită de consum
- Noile restricţii divizează România în două tabere: Vaccinaţi şi nevaccinaţi. Ce avantaje au persoanele care...
- Preţuri exorbitante la restaurantul londonez al lui chef Nusret Gokce, cunoscut pe internet ca "Salt Bae". "Mai bine...
- Cum evită patronii de restaurante obligaţia certificatului verde. Patron: "Suntem în România, sunt nişte legi...
- existența în depozit a unor produse cu data limită de consum depășită
- constatarea unor modificări organoleptice evidente la produse alimentare destinate consumului uman, aflate în depozit (produse cu suprafață mâzguită, culoare modificată sau miros înțepător de produs alterat)
Închiderea activităţii până la rezolvarea problemelor
- realizarea decongelării la temperatura mediului ambiant
- folosirea unor rastele si ustensile de bucătărie, uzate, rupte, cu arsură în strat gros, depreciate
- igienizarea precară a spațiilor de lucru, a aparatului de înfoliat și a spațiilor frigorifice
- lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire
- lipsa informării complete referitoare la alergeni si a faptului că produsul provine dintr-unul decongelat
- utilizarea bureților de sârmă și a coșurilor de gunoi fără capac, în bucătărie
- prezența insectelor
- folosirea unor agregate frigorifice cu grătare cu vopsea exfoliată și zone cu rugină, chedere rupte, neigienizate, sistem de ventilație neigienizate, cu depuneri grosiere
- folosirea etichetelor prăjiturilor expuse în vitrină, fără a avea traducere în limba română
- în camerele destinate cazării s-a constatat: prezența de fire de păr și pete pe așternuturi, precum și existența praf ului pe noptiere și în baie.
Cele două hoteluri au primit amenzi în valoare de 35.000 de lei. La un hotel comisarii au dat avertisment și au dispus oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor constatate, precum și oprirea definitivă de la comercializare a peste 200 de kg de produse alimentare, în valoare de 4.700 de lei.