Antena LIVE

Operaţiile chirugicale de micşorare a stomacului sau inelele gastrice, soluţii împotriva grăsimii în exces

Atenţie însa. Intervenţiile nu pot fi făcute doar de lene. Adică omul nu are chef să ţină regim, să meargă la sală şi preferă să apeleze la varianta extremă. Există un întreg calcul care decide dacă puteţi sau nu să vă micşoraţi stomacul de exemplu.

De la 10.05.2019, 13:45

Atenţie însa. Intervenţiile nu pot fi făcute doar de lene. Adică omul nu are chef să ţină regim, să meargă la sală şi preferă să apeleze la varianta extremă. Există un întreg calcul care decide dacă puteţi sau nu să vă micşoraţi stomacul de exemplu.

În România, obezitatea afectează aproape 20% din populația adultă. Încă și mai grav este că peste 35% dintre români au o greutate corporala mai mare decât cea normală. Puțini sunt însă cei care știu să îți calculeze greutatea și, prin urmare, dacă sunt pacienți eligibili pentru intervenția de micșorare a stomacului. Masa corporală se calculează simplu: împărţim greutatea la pătratul înălţimii în metri. Astfel, o persoană care are 120 de kg şi un metru 70, are un indice de masă corporală de 41, adică obezitate morbidă.

Şerban Vasile, medic primar Chirurgie: Obezitatea care are indicatii chirurgicale se adreseaza pacientilor cu un indice de masa corporala peste 40. Deasemenea., cei care au un IMC intre 35- 40 dar au si afectiuni asociate obezitatii cum ar fi hipertensiunea, bolile cardiace, osteoarticulare, sindromul de apnee in somn pot beneficia de chirurgia bariatrică chiar dacă se situează între 35 si 40.

Cătălin Copăescu, medic primar chirurgie generală: Chirurgia te ajuta sa scapi de 70% din grasimea in exces dar si de porblemele medicale asociate obezitatii. Cel mai frecvent discutam despre gastric sleeve, sau reducerea stomacului, gastrectomii longitudinale discutam despore aceeasi operatie care taie cea mai mare parte a stomacului. Dar mai sunt si altele: gastric bypass, gastric banding, aplicator gastric si asa mai departe.

Ajungem astfel la o altă întrebare: ce fel de operaţie ni se potriveşte? Ei bine, doar medicii pot să stabilească asta în urma unor investigaţii amănunţite. Noi putem însă să vă trasăm câteva elemente pe care să le aveți în vedere.

De pildă, inelul gastric este recomandat persoanelor cu mai puţină grăsime în exces, capabile să ţină o dietă strictă după intervenţie. Operaţiile de micşorare a stomacului sunt rezervate cazurilor puţin mai grave şi pentru cei care nu au slăbit în urma a cel puţun două diete stricte.

Cât despre operaţia de bypass gastric, e bine de ştiut că se face în cazul pacienţilor cu mai multe probleme de sănătate asociate obezităţii morbide.

Cătălin Copăescu, medic primar chirurgie generală: Senzatia de foame nu este amputata atat de mult ca in cazul gastric sleeve, atunci daca pacientul nu este serios implicat in programul recomandat, efectul acestui dispozitiv, inel gastric, este modest si atunci ne limitam la a oferi o astfel de solutie pacientilor care sunt activi, care merg la sala tot timpul, care inteleg ca trebuie sa tina un regim mult mai drastic decat in alternativa gastric sleeve.

Şerban Vasile, medic primar Chirurgie: După intervenţia chirurgicală există nişte restricţii, pe care le-aş numi mai degrabă rigori, car eţin mai mult de dietă. pacientul poate mânca orice dar cu anumite resticţii de natură calorică. Starea de slăbiciune este dtaă de regulă fie de un anumit grad de deshidratare, fie de anumite erori în alimentaţia post operatorie. Alimentaţia se face treptat, pornind de la lichidă la alimente în stare solidă, trecând anumite etape.

Ca să scăpați de bisturiu şi să nu mai fie nevoie să petreceți alte ore în sălile de operaţie, este musai să faceţi sport după această intervenţie. O să vă dezamăgim puţin şi o să vă spunem că indiferent de cât de conştincioşi am fi după, odată scăpaţi de grăsime, nu vom scăpa tocmai uşor de pielea în exces. Pentru asta, trebuie să vă aşteptaţi şi la posibile intervenţii chirurgicale de remodelare a corpului.

Cristian Niţescu, medic chirurg estetician: Sunt persoane care din punctul nostru de vedere, al chirurgilor plasticieni, au nevoie de mai multe interventii de remodelare. De exemplu, "ar trebui" să facă şi lifting de braţe şi lifting de şi lifting de coapse şi abdominoplastie şi eventual şi lifting facial şi lifting de sâni. Deci sunt, am enumerat vreo şase şi pacienta nu îşi doreşte decât una sau două.

Nu putem să nu vorbim și despre costurile acestor intervenții. Preţurile pornesc de la 2.000 euro şi pot ajunge chiar şi la 10.000 euro dacă luăm în calcul toate analizele, operaţia şi spitalizarea.

Dacă adăugăm şi toate intervenţiile de remodelare a corpului, atunci ar fi bine să fiţi pregătiţi să mai scoateţi din buzunar încă o dată preţul operaţiei de micşorare a stomacului. Venim totuşi şi cu o veste bună: sunt spitale care acceptă finanţarea în rate a intervenţiilor.

Aşadar, înainte de a ajunge pe masa de operaţii poate fără să fie nevoie, informaţi-vă cât mai mult.

Ți-a plăcut acest articol?

grasimi interventii observator13 operatii social
Întrebarea zilei
Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

În vacanţă, în ţară

În vacanţă, în străinătate

Acasă, cu familia

Cu prietenii

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
I se spune “a doua Coreea de Nord”. Țara aflată sub sărăcie și dictatură...
Fanatik.ro
Publicat 05.05.2024
Locul din România unde se găsește cea mai pură apă. Se află la trei ore de...
Fanatik.ro
Publicat 05.05.2024
Ce este suveranitatea emoțională, calitatea care îi ajută pe oameni să fie...
spotmedia.ro
Publicat 05.05.2024
Orașul din România în care este cel mai frig. Meteorologii Accuweather anunță...
Gandul
Publicat 05.05.2024
Cum să bem corect apă pentru a ne hidrata corespunzător. Sfaturile unui medic...
Adevărul
Publicat 05.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe....
CaTine
Publicat 05.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care...
Useit
Publicat 05.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Politicianul care a schimbat cinci partide în zece ani. Plutonul candidaților...
libertatea.ro
Publicat 03.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
Noul drog care face ravagii în România. Specialiști: „Provoacă...
ziare.com
Publicat 04.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Pancreatita acută, un pericol după mesele copioase de sărbători. Simptome,...
Medicool
Publicat 05.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024