Patru din cinci români se declară nemulţumiţi de serviciile şi transparenţa preţurilor din lanţurile de benzinării
Nemulţumirile vin şi din faptul că doar în Capitală, în 30% dintre benzinării nu sunt afişate preţurile carburanţilor. O confirmă un test făcut de câţiva clienţi misterioşi, o metodă ceva mai neconvenţională de a face studii. O echipă Observator a pus şi ea la încercare amabilitatea angajaţilor, dar şi condiţiile.
De Redactia Observator la 15.02.2017, 20:26Nemulţumirile vin şi din faptul că doar în Capitală, în 30% dintre benzinării nu sunt afişate preţurile carburanţilor. O confirmă un test făcut de câţiva clienţi misterioşi, o metodă ceva mai neconvenţională de a face studii. O echipă Observator a pus şi ea la încercare amabilitatea angajaţilor, dar şi condiţiile.
La intrarea într-o benzinărie de lângă Gara de Nord nu există niciun panou cu preţurile carburanţilor, aşa că trebuie să ajungem direct la pompă pentru a afla cât vom da pe un litru.
Treizeci la sută dintre lanţurile de benzinării din Capitală nu afişează preţurile. De multe ori, nu sunt asigurate locuri pentru staţionare.
Clientul intră, alimentează şi pleacă. Una dintre problemele cele mai mari este şi lipsa toaletei.
Dacă au toalete pentru clienţi, în unele benzinării ele sunt unisex. La o altă benzinărie, clienţii pot doar să alimenteze şi să cumpere răcoritoare.
Staţia este în renovare, însă pompele funcţionează.
Patru din cinci români sunt nemulţumiţi de serviciile din staţiile de alimentare, conform testului pus în aplicare de câţiva clienţi misterioşi.
Cumpărătorii falşi au vizitat pe rând mai multe staţii ale celor cinci companii mari care au benzinării în centrul Capitalei.
Jumătate din benzinării au trecut testul când vine vorba despre dotări şi curăţenie.
Preţurile carburanţilor au scăzut de la 1 ianuarie când a fost eliminată supraacciza de 7 eurocenţi, iar TVA a scăzut de la 20 la 19%.
În continuare, preţurile cele mai mari sunt în Capitală. În medie, un litru de benzină costă 4 lei şi 90 de bani. Însă Iaşul vine tare din urmă. Un litru de motorină a ajuns să coste 4 lei şi 80 de bani.