Rămași și fără bani, și fără vacanțe. O agenție de turism și-a anunțat prin sms clienții că intră în insolvență
Zeci de români au aflat că au rămas şi fără bani, şi fără vacanţe. Agenţia de turism de la care le-au cumpărat i-a anunţat că va intra în procedura insolvenţei.
De Redactia Observator la 24.06.2018, 20:03Zeci de români au aflat că au rămas şi fără bani, şi fără vacanţe. Agenţia de turism de la care le-au cumpărat i-a anunţat că va intra în procedura insolvenţei. Unii dintre clienţi au descoperit că sunt probleme când au ajuns la hotel, unde nu aveau plătit sejurul. Sunt vacanţe şi de câteva mii de euro, plătite în avans încă de anul trecut. Oficialii companiei nu răspund acum la telefon.
Un simplu mesaj primit pe telefon îi anunţa pe oameni că au rămas fără vacanţe. Agenţia de turism a transmis că regretă situaţia: "Cu părere de rău vă anunţăm că societatea este în imposibilitatea de a mai onora angajamentele asumate (...) Regretăm întreaga situaţie precum şi neplăcerile cauzate. "
Anunţul i-a luat complet prin suprindere pe cilienţi, unii îşi pregăteau bagajele pentru vacanţă. Sute de oameni scriu pe internet că sunt în aceeaşi situaţie: "Suntem 4 familii care ar fi trebuit să plecăm joi, 28 iunie, în Turcia. 8000 de euro am plătit.", "Am plătit biletele din februarie... la mari insistenţe pentru a nu pierde oferta-minune. Am achitat ca un bun creştin ca să nu rămân fără vacanţă (...) Mi s-a confirmat că este rezervarea făcută, dar nu este plătită."
Alţii ajunseseră la destinaţie, când au aflat că trebuie să se descurce pe cont propriu: "Ieri am fost la bulgari şi nu e plătit nimic. E doar rezervarea făcută."
Nu se cunoşte încă numărul total al păgubiţilor. Cert este că valoarea poliţei de asigurare a agenţiei de turism este de 50 de mii de dolari. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a transmis că le oferă turiştilor consiliere.
Anul trecut, agenţia Omnia Turism a lăsat şi fără bani, şi fără vacanţe, câteva mii de persoane. Erau vândute excursii de aproape 8 milioane de euro în momentul în care patronul agenţiei s-a sinucis. Dintre păgubiţi, doar două sute de oameni au făcut plângeri şi au de recuperat, în total, aproape 400.000 de euro. Această loterie a vacanţelor ar trebui să se termine de la 1 iulie, când va intra în vigoare o directivă europeană potrivit căreia doar agenţiile care fac dovada că îşi pot onora angajamentelor mai pot vinde pachete.