Antena LIVE

Curs valutar

La Sibiu, restaurantele au trecut la meniul de toamnă. Rețete delicioase cu ingrediente românești

Restaurantele din Sibiu au trecut la meniul de toamnă. Este unul dintre obiectivele pe care oraşul şi le-a asumat când a fost desemnat regiune gastronomică europeană pentru anul 2019.

De la 12.10.2019, 22:46
WhatsApp
Vezi și:

Restaurantele din Sibiu au trecut la meniul de toamnă. Este unul dintre obiectivele pe care oraşul şi le-a asumat când a fost desemnat regiune gastronomică europeană pentru anul 2019.

Se folosește tot ceea ce pământul are de oferit, în funcţie de anotimp. Iar în octombrie, la loc de cinste stau ciupercile sălbatice, brânzeturile dure, pastrama de oaie şi merele coapte. Toate - luate de la producătorii locali.

Meniurile restaurentelor din Sibiu, schimbate pentru anotimpul de toamnă

De la aperitiv până la desert, meniurile restaurantelor din Sibiu scot acum în evidenţă bogăţia aromelor de toamnă. După ce verdeţurile au fost vedetele verii, a venit timpul mâncărurilor mai consistente.

Alin Costea, bucătar: "Această reţetă este una de toamnă, deoarece prin elementele ei avem şi măr şi dovleac copt şi mangold şi puţină brânză, brânză veche de capră"

Dovleacul copt este prăjit cât să prindă crustă, într-o tigaie în care se adaugă cimbru şi usturoi. În amestec intră apoi frunze de spanac şi de sfeclă elveţiană, adică mangold.

În combinaţie cu brânza veche de oaie, salata are acum un echilibru al tuturor gusturilor. Dulce de la dovleac, acrişor de la mangold, amărui de la spanac şi sărat de la brânză.

Folosirea în funcţie de anotimp a ingredientelor locale a fost una dintre misiunile la care restaurantele s-au obligat atunci când Sibiu a devenit regiunea gastronomică a Europei pentru anul 2019.

Bianca Şandru, managerul unui restaurant din Sibiu: "Câteva preparate le-am adaptat la venirea toamnei. Spre exemplu muşchiul de vită îl servim cu piure de dovleac. În primăvară-vară îl serveam cu mix de salată"

Alin Costea, bucătar: "Masăm puţin muşchiul de vită să-l aducem la temperatura camerei şi la temperatura mâinilor noastre pentru că în momentul în care el este adus la temperatura camerei, carnea este mult mai fragedă şi mult mai gustoasă"

Rumenit rapid şi gătit apoi la cuptor, muşchiul de vită e însoţit de garnituri specifice toamnei. Ciuperci şi piure de dovleac. Sfecla coaptă şi uscată serveşte drept condiment.

Dovleacul este de bază indiferent de restaurant sau reţetă. Copt şi apoi prăjit în unt, împarte în mod egal locul în farfurie alături de fripura de porc.

Ingredientele de toamnă vor mai încânta clienţii încă o lună şi jumătate. Apoi, gusturile iernii vor încheia domnia Sibiului ca regiune gastronomică a Europei.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

observatorweekend19 restaurante sibiu social
Întrebarea zilei
Aţi ieşit la lopată în aceste zile?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza. Când scăpăm de ninsori și...
Fanatik.ro
Publicat 19.02.2025
Povestea cu mineralele Ucrainei: O superafacere în stil colonial sau o capcană...
spotmedia.ro
Publicat 19.02.2025
Momentul în care un canoist a fost prins în gură și apoi scuipat de o balenă...
spotmedia.ro
Publicat 14.02.2025
Ce a pățit acest tânăr, după ce a adormit așa în avion. Cum s-a răzbunat...
Gandul
Publicat 19.02.2025
S-au înțeles Putin și cu Trump pentru susținerea lui Georgescu? „O abordare...
Adevărul
Publicat 19.02.2025
Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate despre relația cu Alex Mureșan: „Nu...
A1
Publicat 19.02.2025
Horoscopul zilei de 20 februarie 2025. Berbecii au nevoie de timp pentru ei. Află...
CaTine
Publicat 19.02.2025
„Locul acesta a devenit acasă”. Andrei Perneș de la Mireasa, ultimul mesaj...
spynews.ro
Publicat 19.02.2025
Giovanni Becali nu-l uită pe Chivu: „M-a trădat și urăsc asta”. A...
GSP
Publicat 18.02.2025
Cum să crești ghimbir acasă? Simplu, accesibil și perfect pentru orice...
Click.ro
Publicat 19.02.2025
Asteroidul care „poate distruge orașe” are șanse de 1 la 32 să se izbească...
Useit
Publicat 19.02.2025
O celebră influenceriță a murit la doar 28 de ani. Fanii, în stare de șoc
Redacţia.ro
Publicat 13.02.2025
Tudor Chirilă, reacție dură după mesajul lui Elon Musk despre Călin...
libertatea.ro
Publicat 18.02.2025
Doechii a negat acuzațiile de playback la Premiile Grammy 2025: „Aveam...
ZU
Publicat 19.02.2025
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai...
Hello taste
Publicat 17.02.2025
Cum să alegi primul instrument muzical pentru copilul tău
Deparinti
Publicat 19.02.2025
Soția lui Cenk Torun divorțează de celebrul actor. Motivul din spatele deciziei...
Happy
Publicat 19.02.2025
Probleme pentru Lidia Buble! Ce a pățit celebra artistă: „Mi se pare...
BZI
Publicat 19.02.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Diferența dintre tipurile de gripă A, B și C. Care este mai grav?
Medicool
Publicat 19.02.2025