România exportă tot mai multe produse tradiţionale
România exportă de zor tot felul de produse tradiţionale! Trimitem peste graniţă brânză de burduf, zacuscă, murături şi tot felul de specialităţi din carne, mai ales afumată. Am crede că toată Europa e înnebunită după mâncarea românească.
De Redactia Observator la 07.06.2019, 17:45România exportă de zor tot felul de produse tradiţionale! Trimitem peste graniţă brânză de burduf, zacuscă, murături şi tot felul de specialităţi din carne, mai ales afumată. Am crede că toată Europa e înnebunită după mâncarea românească. În realitate, 90 la sută dintre produsele tradiţionale ajung pe mesele celor din Diaspora. Nu neapărat pentru că nu ar găsi ceva mai bun în statele în care s-au stabilit. Doar că mâncarea de acasă le alină dorul de ţară.
Oricât de atrăgător ar fi Occidentul, gustul produselor româneşti este de neînlocuit.
90% din produsele tradiţionale exportate ajung în comunităţile de români
Aflaţi la mii de kilometri de casă, românii tânjesc după pufuleţi, zacuscă sau branza de burduf. Iar asta se vede la export. În ultimul an, România a excelat la acest capitol.
Marius Bîcu, manager: Cea mai mare creştere în ultimii doi ani, întotdeauna cu două cifre, a fost la brânza de burduf
90% din marfa vândută la export ajunge în comunităţile de români.
Un producător de la noi ajunge să vândă o singură specialitate în cantităţi uriaşe. În jur de 600 de tone pe lună, dintre care 500 merg la export în tări precum Spania, Italia sau Marea Britanie. În Regat sunt în jur de 5 mii de magazine româneşti.
Cele mai multe magazine sunt deschise tot de români.
În acest colţ din Bruxelles, de exemplu, clienţii stau la coadă pentru marfa de acasă.
În toată lumea au plecat aproape patru milioane de români. Cei mai mulţi dintre ei s-au stabilit în Italia.
În ultimii ani, produsele tradiţionale româneşti au ajuns şi pe rafturile cu specialităţi din marile magazine de afară.
Cine nu are un magazin românesc în oraş, poate să îşi comande pe internet bunătăţile la care visează.
Şi astfel, brânza de burduf şi zacusca făcute în România pot ajunge oricând în Portugalia, Suedia ori Germania.