Românii au pornit la vânătoare de monede virtuale și chiar şi-au construit acasă adevărate FABRICI DE BANI!
Să faci bani fără să faci nimic - este visul din care s-a născut moneda virtuală. Vânătoarea de comori s-a mutat pe Internet. Tot mai mulţi români sapă online după cryptovalută, un nou tip de bani, pe care oricine îi poate fabrica acasă. Ai nevoie de câteva plăci video şi mai ales de răbdare. Pentru un singur bitcoin, care valorează 2.500 de dolari, trebuie să aştepţi chiar şi luni întregi.
De Redactia Observator la 26.06.2017, 03:42Să faci bani fără să faci nimic - este visul din care s-a născut moneda virtuală. Vânătoarea de comori s-a mutat pe Internet. Tot mai mulţi români sapă online după cryptovalută, un nou tip de bani, pe care oricine îi poate fabrica acasă. Ai nevoie de câteva plăci video şi mai ales de răbdare. Pentru un singur bitcoin, care valorează 2.500 de dolari, trebuie să aştepţi chiar şi luni întregi.
Se spune despre moneda virtuală că se comportă la fel ca banii, dar trebuie să sapi după ea ca după aur. Asta înseamnă că oricine are acasă un computer, îl poate folosi pentru a face bitcoin.
Dar, asta înseamnă că este ca şi cum ai săpa după aur cu lopata. Ca să fiţi eficienţi, aţi avea nevoie de un excavator. Asta înseamnă un hardware performant şi scump.
Cândva, am avut mine de aur. Astăzi, omenirea "sapă" în minele de monede virtuale. Şi tot mai mulţi români îşi construiesc acasă adevărate fabrici de bani, din componente de calculatoare.
Un singur echipament de acest fel costă 8.000 de lei. Dar cererea e uriaşă. În România, deja nu se mai găsesc plăci video care îţi permit să "minezi" bani virtuali.
Cea mai cunoscută monedă este BITCOIN. Startul a fost dat în Asia, unde au apărut adevărate ferme de minat. Adică hale întregi, unde funcţionează unele din cele mai puternice computere, care sapă după aurul digital.
În astfel de ferme, chinezii câştigă până la 1,5 milioane de dolari lunar. În România, numărul "minerilor" e mai mic şi, evident, şi cel al comercianţilor care acceptă plata cu moneda virtuală.
În bani reali, un bitcoin valorează peste 10 mii de lei. Scump! Dar nu a fost mereu aşa.
Când a apărut, Bitcoin abia dacă valora câţiva cenţi. În 2010, un programator ar fi plătit 10 mii de bitcoin pentru două pizza. Pe atunci, însemnau cam 40 de dolari. Astăzi, valorează mai bine de 25 de milioane de dolari.
Acum, în mediul online au apărut şi alte cryptovalute: ethereum, ripple, litecoin sau monero. Sunt nume complicate, dar, în viitor, ele ar putea fi la fel de cunoscute precum euro, dolarul sau lira