Românii, discriminați de comercianții electronici din străinătate! La ce a recurs un român DISCRIMINAT de comercianţii străini
Românii nu sunt egali cu restul europenilor, în faţa comercianţilor din mediul virtual. Multe magazine online refuză să livreze produse în ţara noastră, deşi ca membri ai Uniunii Europene, nu putem fi discriminaţi. Un conaţional a reuşit să câştige în instanţă dreptul de a primi dulciuri comandate din Franţa.
De Redactia Observator la 16.01.2017, 21:28Românii nu sunt egali cu restul europenilor, în faţa comercianţilor din mediul virtual. Multe magazine online refuză să livreze produse în ţara noastră, deşi ca membri ai Uniunii Europene, nu putem fi discriminaţi. Un conaţional a reuşit să câştige în instanţă dreptul de a primi dulciuri comandate din Franţa.
"Am intrat în discuţie cu ei şi mi-au spus că nu livreză în România, sunt doar anumite ţări europene în care livrează, România nu este printre ele.", spune Florin Ilia.
Este răspunsul care l-a supărat şi ambiţionat în acelaşi timp pe Florin. Voia să mănânce un renumit dulce franţuzesc, de la o patiserie din Paris şi, ajutat de reglementările europene, a reuşit. A depus plângere la Centrul European al Consumatorului.
Însă românii se lovesc constant de astfel de restricţii ilegale. De exemplu, atunci când vor să cumpere un bilet de tren pe un site din Marea Britanie.
- De ce nu merge Iohannis la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, dar Grindeanu şi Dragnea da
- O fetiţă din Marea Britanie - o adevărată curiozitate a naturii! La vârsta de şase ani măsoară mai puţin...
- Descoperire macabră. Un bărbat din Bihor, care nu mai răspundea la telefon de câteva zile, găsit de pompieri...
- VIDEO O dronă filmat imagini terifiante la locul prăbuşirii avionului Turkish Airlines în Kîrgîstan
Cele mai restrictive ţări priviind comerţul cu alte ţări europene sunt Franţa, Belgia, Spania, Germania şi Polonia. Toate încalcă legislaţia europeană.
Cei mai restrictivi comercianţi online sunt cei care vând îmbrăcăminte, încălţăminte, cărţi şi gadgeturi.