Românii știu să petreacă
Românii sunt renumiţi în toată lumea pentru că ştiu să petreacă. Mai ales de ziua lor. La 96 de ani de la Marea Unire, unii şi-au chemat acasă prietenii şi au încins hora tradiţională
De Redactia Observator la 01.12.2014, 16:32- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Românii sunt renumiţi în toată lumea pentru că ştiu să petreacă. Mai ales de ziua lor. La 96 de ani de la Marea Unire, unii şi-au chemat acasă prietenii şi au încins hora tradiţională
Cu ţuică fiartă, ciolan cu fasole şi voie bună, nimeni n-a avut a se plânge. Iar cine s-a ferit să fie gazdă, a fost turist. Pe Valea Prahovei, sărbătoriţii au făcut primii paşi din acest sezon pe zăpadă. A nins la munte cu fulgi mari iar pârtiile s-au umplut cu schiuri, plăci de snowboard şi săniuţe.
Urechile roşii, frigul, băile în zăpadă, chiar şi aglomeraţia de pe drumuri au meritat. Pe pârtia din Predeal, nimeni nu s-a plâns. Toate căzăturile au fost primite vitejeşte.
Iubitorii sporturilor de iarnă şi-au făcut încălzirea fără frică. Aterizările nereuşite le-a rănit doar mândria. Un strat de zăpadă de 30 de centimetri s-a aşternut ca o pătură între ei şi pământul îngheţat.
Sfântul Andrei de data asta a venit cu foarte multă zăpadă. Temperatura a fost optimă şi toate tunurile au mers la capacitate. A fost lupta gradelor la munte. Turiştii au înfruntat termometrul cu paharul.
Dar nici nea Costică nu se lasă mai prejos. E cel mai patriot român din Viforâta, judeţul Dâmboviţa. În fiecare an, de ziua naţională, tricolorul flutură mândru de la acoperişul casei până în în bucatele româneşti.
Ingredientul secret e unul singur: ospăţul trebuie să fie îndeajuns pentru toată lumea. Pentru familie, prieteni şi orice pofticios.