Sărbători de poveste în satele pitorești din Mureș
Satele pitoreşti din inima Transilvaniei, precum cele din Mureș, se pregătesc pentru sărbători ca-n poveşti. În case care păstrează farmecul trecutului, turiştii găsesc o atmosferă încântătoare.
De Redactia Observator la 07.12.2019, 00:33- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Satele pitoreşti din inima Transilvaniei, precum cele din Mureș, se pregătesc pentru sărbători ca-n poveşti. În case care păstrează farmecul trecutului, turiştii găsesc o atmosferă încântătoare. Locuinţele sunt decorate cu mobilă veche din lemn şi cu şemineuri. Un refugiu perfect după plimbări prin pădure, la vânătoare de trufe.
La 30 de kilometri de Sighişoara, ascunsă printre dealuri şi păduri, găsim o mică localitate săsească. Aici, casele sunt zugrăvite ca-n poveştile bunicilor, iar liniştea locului este spartă doar de păsările şi animalele din ogradă. Suntem în Cund.
Acum 15 ani, doi soţi au dat Germania pentru satul din inima Transilvaniei. Au recondiţionat case vechi şi au creat aici un tărâm care păstrează tradiţiile şi farmecul vremurilor trecute.
JONAS SCHAFER, proprietar complex turistic: Acest motiv o să-l găsiţi foarte mult la noi, un fel de lalea. Dacă mergem în dormitor, avem paturile care sunt făcute din lemn, de un tâmplar al nostru. Saltea cu lână de calitate foarte înaltă, să se simtă lumea confortabil, dar în acelaşi timp să ai şi o experienţă autentică.
Turişti din toate colţurile lumii vor veni aici, să-şi petreacă sărbătorile în tihnă. De Revelion, un pachet de patru nopţi, cu masă festivă, costă 500 de euro de cuplu. Musafirii sunt plimbaţi cu săniile şi primesc colindători.
JONAS SCHAFER, proprietar complex turistic: Avem o pădure care este plină de trufe negre, în aces sezon avem 3-4 feluri de trufe negre. Noi mergem cu musafiri în pădure şi căutăm împreună trufe. Iar trufele ajung apoi în farfurile turiştilor.
Continuăm călătoria prin judeţul Mureş. În localitatea Găneşti, găsim un conac boieresc din 1850. Şi-a păstrat aerul aristocratic şi oferă condiţii moderne.
ANNE MARIE JIKELI, proprietară conac: I-am şi lăsat din caracter ce s-a putut. Avem parchetul vechi pe care l-am recondiţionat. Aici este camera cea mai mare şi se poate închiria şi ca apartament, are un salon în faţă.
Turiştii sunt ospătaţi cu preparate alese.
ERICH JOHANN JIKELI, proprietar conac: Un antricot Argentina care medium se face pe piatră. Uitaţi cum arată carnea. Este cu multă grăsime trasă, grăsimea dă gustul cărnii.
De sărbători, o cameră dublă costă între 300 şi 500 de lei.