Școala de sat din Botoșani care are media aproape 10, dar și mulți olimpici
Există o şcoală în România care ar putea servi drept lecţie pentru învăţământul românesc. Se află într-un sat din Botoşani, elevii au medii aproape de 10, sunt printre primii la olimpiade şi visează să devină matematicieni, medici sau ingineri
De Redactia Observator la 17.11.2018, 12:00Există o şcoală în România care ar putea servi drept lecţie pentru învăţământul românesc. Se află într-un sat din Botoşani, elevii au medii aproape de 10, sunt printre primii la olimpiade şi visează să devină matematicieni, medici sau ingineri. Pentru visul lor, de la profesori şi părinţi, până la primar, toţi fac eforturi să-i încurajeze pe copii.
Aşa arată ora de muzică la şcoala din Broscăuţi, una dintre cele mai performante din România. Toate orele sunt interactive, iar elevii - cei mai entuziasmaţi.
”Învățăm într-un stil în care ne place nouă”, spune un elev.
Un răspuns pe care rar îl mai auzim în şcolile din România. Aici, învăţătorii şi profesorii folosesc mijloace moderne - videoproiectoare, laptopuri şi manuale digitale, iar elevii sunt încurajaţi să pună întrebări şi să facă performanţă la materiile care le plac.
Marinela Ciucur, învăţător Școala Dimitrie Pompeiu din Broscăuți: Nu sunt cea mai bună învăţătoare din lume, nici cea mai rea, dar încerc să fac din copiii aceştia ceva cu care să mă mândresc mai târziu.
Iuliana Apostol directoarea şcolii din Broscăuţi: Sunt foşti absolvenţi ai şcolii care sunt absolvenţi de drept, de litere, de inginerie şi este rezultatul muncii depuse de-a lungul timpului.
Cei mai mulţi sunt copii de agricultori. Părinţii sunt la fel de implicaţi ca profesorii şi luptă cu prejudecăţile.
Erika Serduts. mama unui elev: În momentul în care le spun "Copiii mei sunt la şcoala din Broscăuţi, au o reacţie: "A, sunt la ţară, se învaţă ceva acolo?".
Se învaţă. Din cei peste 200 de copii care vin la şcoala din Broscăuţi, niciunul nu este corigent. Cei mai buni primesc şi burse de merit.
Costel Aghiorghitoaiei primar Broscăuţi: Primăria alocă în fiecare an 20.000 de lei pentru burse de merit. Au trezit acea ambiţie în ei şi spirit de concurenţă, luând aceste burse.
E startul pe care îl merită în viaţă toţi copiii, în ţara în care treizeci de mii de elevi abandonează şcoala în fiecare an.