Scufundări de iarnă în Marea Neagră, la Constanța, într-un peisaj spectaculos
Iubitorii sporturilor nautice nu ezită să facă scufundări şi iarna. E drept, Marea Neagră este mult mai limpede decât vara, iar sub apă experienţa vizuală este magnifică.
De Andreea Filip la 05.01.2020, 00:54- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Iubitorii sporturilor nautice nu ezită să facă scufundări şi iarna. E drept, Marea Neagră este mult mai limpede decât vara, iar sub apă experienţa vizuală este magnifică. Doar că este destul de rece, aşa că cei care s-au încumetat să exploreze sâmbătă adâncurile au avut nevoie de costume de neopren mai groase decât cele folosite vara.
Lumea nouă şi magică de sub ape i-a fascinat pe cei care s-au înscris la cursurile de scuba diving. În adâncuri, pot descoperi comori nemaivăzute.
CONSTANTIN BENEDIC, manager şcoală scufundări: Aici e ceea ce numim noi zidul scufundat al fostei cetăți Tomis, blocurile unde se țineau vasele de ceramică, bucăți de ceramică se mai pot găsi acolo.
Vlad a venit din Bucureşti la mare pentru o aventură subacvatică. Este prima iarnă când participă la scufundări. Apa Mării Negre nu a depăşit şase grade Celsius. Ca să reziste, a avut nevoie de un costum de neopren mai gros.
”Dacă îţi place apa, te scufunzi oricând. Nu contează câte grade are. Îţi trebuie un costum mult mai complex, este mult mai greu şi mai rigid”, spune Vlad.
De pe ţărm, turiştii s-au mulţumit să-i privească pe curajoşi şi să-i fotografieze. Primul nivel al cursului de scufundări durează cinci zile şi costă 1.600 de lei.
Scafandrii obişnuiesc să intre în mare în primul weekend din an, dacă le permite vremea. De duminică, la Constanţa, temperaturile vor ajunge până la -5 grade pe timpul nopţii, iar ziua nu vor depăşi 3 grade Celsius.