Presa internaţională reflectă pe larg protestele de la Bucureşti
De mai bine de 48 de ore, jurnaliştii din lumea întreagă sunt cu ochii pe România. Marile publicaţii şi televiziuni europene dar şi cele de peste Ocean vorbesc despre ce se întâmplă la Bucureşti şi în întreaga ţară de câteva zile. Nu au trecut neobservate nici avertismentele lansate de cancelariile străine şi de oficialii de la Bruxelles.
De Redactia Observator la 02.02.2017, 14:20De mai bine de 48 de ore, jurnaliştii din lumea întreagă sunt cu ochii pe România. Marile publicaţii şi televiziuni europene dar şi cele de peste Ocean vorbesc despre ce se întâmplă la Bucureşti şi în întreaga ţară de câteva zile. Nu au trecut neobservate nici avertismentele lansate de cancelariile străine şi de oficialii de la Bruxelles.
"Este cea mai impunătoare manifestaţie de protest la adresa unui guvern de la Revoluţia din 1989!" Sloganurile şi nemulţumirile strigate de români în stradă, în Bucureşti şi nu numai, au avut ecou pe toate continentele.
"Criza politică din România s-a agravat joi,", titrează publicaţia Bloomberg . "Un ministru şi-a anunţat demisia, în urma celor mai ample proteste de la căderea comunismului", în timp ce The Washington Post scrie că "protestatarii au ieşit în stradă într-un stat al Uniunii Europene în care acuzaţiile de luare de mită, favorizarea infractorilor şi abuzurile birocratice fac parte din viaţa de zi cu zi."
Pe pagina principală a postului britanic BBC, luptele dintre protestatari şi jandarmi se numără printre subiectele principale ale zilei.
Reporterii englezi au transmis din stradă, la fel şi italienii de la Reppublica.
Francezii se opresc şi asupra avertismentelor venite din partea oficialilor de la Bruxelles. "Comisia europeană şi-a exprimat, miercuri, preocuparea profundă faţă de modificarea codului penal din România atrgând atenţia asupra regresului ţării în acest domeniu.", titrează RTFB.
"Bucureştiul iartă corupţii", mai spun jurnaliştii străini care mai remarcă şi amploarea manifestaţiilor de stradă. "Manifestaţii uriaşe împotriva guvernului român", titrează cotidianul candian la presse care subliniază şi că " cel puţin 200 de mii de manifestanţi au strigat "hoţii", "ruşine" şi «demisia» , în stradă, unde s-au adunat în ciuda unui frig crâncen în faţa Guvernului."