SPECIAL! Cârnatul viitorului are gust de alge
Un student din Cluj-Napoca a inventat un cârnat special. E-adevărat, ingredientul de bază este în continuare carnea. Însă grăsimile atât de nocive au fost înlocuite cu alge
De Redactia Observator la 06.07.2015, 20:35Un student din Cluj-Napoca a inventat un cârnat special. E-adevărat, ingredientul de bază este în continuare carnea. Însă grăsimile atât de nocive au fost înlocuite cu alge
Pare, cel puţin la prima vedere, ca o reţetă tradiţională de cârnaţi. Doar că acest produs este puţin mai special. Ingredientul care le va lega pe celelalte nu este grăsimea. Ci algele.
Probabil că pe mulţi gurmanzi îndrăgostiţi de gustul produselor tradiţionale i-a trecut un fior rece. Dar până să spuneţi că adaosul de alge nu face decât să strice frumuseţe de cârnat, trebuie să înţelegeţi de ce tânărul a ales acest ingredient.
Dat fiind aportul ridicat de proteine, cârnatul cu alge poate fi alimentul ideal pentru mai multe categorii de oameni.
E adevărat faptul că gustul poate nu va fi acelaşi. Dar asta nu înseamnă că nu va fi bun. Şi nu trebuie să ne credeţi pe cuvânt.
Cârnatul, cel puţin momentan doar un proiect al tânărului, student la Facultatea de Alimentaţie Publică. Dar mai mulţi producători şi-au arătat interesul faţă de produsul inedit. Deci să nu vă miraţi dacă într-o zi, pe lângă tradiţionalii cârnaţi afumaţi, pe rafturi veţi găsi şi varietatea cu alge.