SPECIAL! Cea mai caraghioasă religie din lume
Scientologia este invenţia unui scriitor de romane ştiinţifico-fantastice. În 1953, L. Ron Hubbard a simţit nevoia să-şi creeze propria doctrină sacră, cu propriile ritualuri. Ca ierarhie, biserica scientologică este structurată pe nivele.
De Redactia Observator la 07.01.2016, 20:40Tună şi fulgeră? Înseamnă că zeii sunt mânioşi! Mi s-au îmbolnăvit toate oile şi caprele? Înseamnă că zeii sunt nemulţumiţi de jertfele aduse! Ei, cam aşa gândeau oamenii în urmă cu secole bune, până când au descoperit adevăratele religii. Cu toate acestea, unii au considerat că trebuie să-şi creeze propriile doctrine şi propriile biserici.
Scientologia este invenţia unui scriitor de romane ştiinţifico-fantastice. În 1953, L. Ron Hubbard a simţit nevoia să-şi creeze propria doctrină sacră, cu propriile ritualuri. Ca ierarhie, biserica scientologică este structurată pe nivele. Credincioşii pot progresa, decât dacă profesorii îi declară pregătiţi. Membrii bisericii cred că pot schimba trecutul, aşa că niciun efort nu li se pare prea mare. Cel mai cunoscut scientolog este Tom Cruise, considerat a fi conducătorul Bisericii Scientologice.
Jedi-ismul este o religie de dată recentă. Cultul a fost inventat în 2008, de doi fraţi înnebuniţi după filmele seriei "Star Wars", dar mai ales după învăţăturile lui Yoda. Cei doi au luat atât de în serios expresia "Forţa fie cu tine!", încât s-au străduit să demonstreze că omul are puteri nebănuite, dacă se antrenează corespunzător. Asta pentru că fiecare adept al Jedi-ismului dezvoltă un adevărat flux de putere pe care îl poate gestiona după bunul plac.
Pastafarianismul este, probabil, cea mai caraghioasă religie din lume. A pornit de la o scrisoare ironică a unui părinte, nemulţumit de lecţiile de ştiinţe ale naturii din şcoli. Spunea el, în epistola din 2003, că cei mici ar putea să înveţe foarte bine despre spaghete monstruoase care le vor invada creierul. Numai că nişte adulţi au luat foarte în serios informaţia despre spaghetele zburătoare, aşa că au format o biserică şi, pentru a fi protejaţi permanent, nu ies din casă fără să poarte pe cap o strecurătoare.
Societatea Aetherius a luat naştere în anii '50, după ce un american a fost contactat şi iluminat de un extraterestru. Fiinţa din spaţiu avea şi un nume: Aetherius, evident! Oricum, nu e nimic clar în această religie, în afara faptului că adepţii săi cred în farfurii zburătoare. Mai ales că doctrina este un amestec de element de hinduism, budism şi creştinism. În orice caz, credincioşii sunt convinşi că pot proteja planeta cu ajutorul rugăciunilor şi energiilor pe care le stăpânesc.
Biserica Maradoniana este un cult religios care a luat naştere în Argentina, în anul 1998. După cum puteţi deduce, Fiinţa Supremă este fostul fotbalist Diego Maradona. Chiar dacă vă vine imposibil să credeţi, cultul are peste un milion de adepţi. Are şi 10 porunci, toate legate de fotbal sau de Maradona. Cea mai simpatică este cea care impune "maradonienilor" să-şi boteze primul băiat Diego.