SPECIAL! Copilul crește cu dragoste de carte
Copiii sunt oglinda părinţilor, spune o vorbă veche! Aşa că nu e cazul să vă aşteptaţi să fie o mostră de eleganţă şi bune-maniere, dacă nu reuşiţi să vă stăpâniţi limbajul ireverenţios sau gesturile nervoase de faţă cu ei. Plus că trebuie să-i inoculaţi dragostea pentru lectură de când abia se ţine pe picioare.
De Redactia Observator la 23.03.2015, 20:31Copiii sunt oglinda părinţilor, spune o vorbă veche! Aşa că nu e cazul să vă aşteptaţi să fie o mostră de eleganţă şi bune-maniere, dacă nu reuşiţi să vă stăpâniţi limbajul ireverenţios sau gesturile nervoase de faţă cu ei. Plus că trebuie să-i inoculaţi dragostea pentru lectură de când abia se ţine pe picioare.
În schimb, aşteptaţi-vă să iubească ordinea dacă îi implicaţi în această activitate de când este mic. Sau gătitul, dacă le trasaţi sarcini adecvate vârstei lor. La fel stă treaba şi cu cititul. Cum să-i placă unui copil să citească, dacă nu vă vede pe dumneavoastră cu o carte în mână? Plus că trebuie să-i inoculaţi dragostea pentru lectură de când abia se ţine pe picioare.
La varsta Evei cartile trebuie sa aiba imagini cu dimensiuni mari, sunt adaptate pentru varsta ei, un an si jumatate, bine noi ne uitam pe aceste carti de la 7-8 luni. fiecare cuvant din carte trebuie sa aiba un corespondent. Cand este fluture trebuie sa stim cumj arata fluturele, cand este floare trebuie sa stim cum arata floarea
Am descoperit împreună cu Eva cărţi cu animale, cu tot felul de flori şi insecte, al căror nume ea nu poate deocamdată să le pronunţe. Dar asta nu înseamnă că nu înţelege ilustraţiile.
Faptul că Eva este tare isteaţă la vârsta ei nu este întâmplător. Mama are răbdare să se joace cu ea, să îi citească şi să îi arate tot felul de cărţi cu poze.
Iar industria pentru copii pune la încercare chiar şi cele mai creative minţi. Acum sunt cărţi şi jucării educative, care îi ajută pe cei mici - indiferent de vârstă - să înveţe lucruri într-un mod foarte firesc.
Interesul copiilor pentru lectură se cultivă la orice vârstă. Este important ca dumneavostră să vă adaptaţi cerinţele în funcţie de aptitudinile copilului, astfel încât să nu se simtă constrâns.