SPECIAL! Oţetul de mere, minunea anului 2015
Cum a ajuns oţetul de mere să devină dintr-un banal lichid cu care se acresc salatele, un medicament bun la toate, nu se poate şti. Cert este că internetul este plin de articole care îi laudă proprietăţile. Că reglează tensiunea arterială, că previne diabetul, că ne ajută să slăbim, că - în combinaţie cu apă de gură şi apă de la robinet - face picioarele fine. Numai că realitatea este cu totul alta.
De Redactia Observator la 26.10.2015, 20:37Cum a ajuns oţetul de mere să devină dintr-un banal lichid cu care se acresc salatele, un medicament bun la toate, nu se poate şti. Cert este că internetul este plin de articole care îi laudă proprietăţile. Că reglează tensiunea arterială, că previne diabetul, că ne ajută să slăbim, că - în combinaţie cu apă de gură şi apă de la robinet - face picioarele fine. Numai că realitatea este cu totul alta.
Deci să stimuleze digestia, nicidecum să topească nişte kilograme. Din fericire, românii încă nu au căzut în extaz faţă de aşa-zisele proprietăţi miraculoase ale oţetului de mere. Deşi nu ar experimenta puţin.
Totuşi, oţetul de mere nu e catastrofal decât dacă este folosit în exces. În rest, dacă se apelează la ajutorul lui în cazuri specifice, nu e nicio problemă.
Oricum, cei care au stomacul sensibil e bine să-l evite, ca nu cumva să facă o frumuseţe de ulcer.
În orice caz, dacă luaţi drept bune informaţiile de pe internet şi vreţi să le puneţi în practică, mergeţi mai întâi la doctor şi întrebaţi-l dacă este în regulă să folosiţi oţetul de mere în fel şi chip. E mult mai simplu aşa, decât să începeţi să faceţi experimente pe propriul corp.